Affektiv mottagning 2 söker specialistsjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS08/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Affektiv mottagning 2 bedriver verksamhet för personer över 25 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling för patienter med svår affektiv och/eller svår ångestsjukdom eller personlighetssyndrom. Mottagningen utreder och behandlar också till viss del neuropsykiatriska tillstånd, hos de patienter som redan har sin kontakt på den affektiva mottagningen. Vi är en välfungerande mottagning och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer, kuratorer, skötare, receptionist och medicinska sekreterare. Vi arbetar i team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt goda flöden för de olika patientgrupperna. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

Omvårdnad har en central roll i verksamheten och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla specialistsjuksköterskans roll. Att möjliggöra återhämtning och hälsa är viktiga delar av omvårdnadsarbetet på affektiv mottagning 2. Ett tydligt fokus på personcentrerad vård möjliggör att personers egna berättelser får forma omvårdnaden. Det finns ett tätt samarbete med Uppsala universitet, där aktuell forskning blir ett viktigt inslag i omvårdnadsarbetet. På mottagningen fokuserar vi även på utvecklingsarbete vilket innebär att vi lägger stor vikt vid delaktighet av utvecklingsinriktat arbete, det finns möjlighet till fördjupning och specialisering. Handledning och träffar med kollegor är några av våra instrument för kvalitetssäkring.

Ditt uppdrag

Arbetet på mottagningen är självständigt och som sjuksköterska arbetar man med bedömningar, behandlingar, suicidprevention, psykoedukation, krishantering, läkemedelsinsättning, läkemedelsuppföljningar samt samordning kring våra patienter. Att bygga terapeutiska allianser, utveckla empatiska förhållningssätt och bidra till ökad hälsa är viktiga omvårdnadsdelar av mottagningens teamarbete. På mottagningen finns en stabil sjuksköterskegrupp som samarbetar för att utveckla omvårdnaden på både grupp- och individnivå. För tillfället har vi en specialistsjuksköterska som deltids doktorerar kring självskadebeteende. Andra ansvarar för patienter med bipolär sjukdom och deras litiummedicinering. Det finns en stor öppenhet för att bedriva såväl individuella som kollektiva utvecklings- och förbättringsarbeten.

I arbetet ingår även telefonrådgivning och kontakt med patienter via 1177.se. Även medicintekniska arbetsuppgifter förekommer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska med inriktning psykiatri, alternativt grundutbildad sjuksköterska med erfarenhet och intresse för psykiatri. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Inför anställning kommer kontroll att göras i misstanke- och belastningsregister. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Tony Bengtsson, 070–6615291

Fackliga företrädare:
Katarina Dimander 018-611 89 29
Joakim Magnusson 018-617 49 42

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tillsättning av tjänsten kan därför komma att ske under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.