Chef till Patientnämndens kansli

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Regiondirektörens stab
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK36/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Patientnämnden är en fristående och opartisk instans som består av en politisk nämnd som arbetar med övergripande och generella frågor och ett kansli med handläggare som arbetar med den direkta patientkontakten genom klagomålshanteringen. Målsättningen med arbetet är att stärka Region Uppsalas mål i patientsäkerhetsarbetet. Patientnämnden är organisatoriskt placerad på regiondirektörens stab.

Ditt uppdrag

Kansliets uppdrag är att underlätta kontakten mellan patienter och vårdpersonal så att förtroende för vården bibehålls. Nämnden ska hjälpa patienten med råd och information samt hänvisa till rätt myndighet och rapportera avvikelser till vårdgivare och vårdenheter. I uppdraget ingår också att rekrytera och utbilda stödpersoner.

Uppdraget som chef innebär ansvar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalitet och arbetsmiljö. I dagsläget av består enheten av fyra medarbetare/handläggare. Som chef för Patientnämndens kansli är du föredragande tjänsteperson i Patientnämnden. Du kommer ha kontakter med många personer och grupperingar i olika situationer och på olika nivåer i organisationen. I rollen ingår också att presentera verksamheten för interna och externa aktörer samt att delta i olika nätverk. I arbetet ingår också handläggning av patientärenden.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan lämplig utbildningsbakgrund. Vi ser att du har tidigare chefserfarenhet och ett utvecklat ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitet-, patientsäkerhet- och systematiskt förbättringsarbete. Du är van att förmedla budskap på ett tydligt sätt med hjälp av text och bild, och med kunskaper i analysarbete. Du är en god skribent med förmågan att anpassa budskap för olika målgrupper. Du behöver vara bekväm med att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är av stor vikt att du har erfarenhet av och förståelse för de förutsättningar som gäller vid arbete i en politiskt styrd verksamhet.

Din kompetens

Du är en trygg och erfaren ledare, med god förmåga att skapa delaktighet och engagemang samt skapa förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål. Du har lätt att bygga förtroendefulla relationer såväl inom som utom organisationen, vilket du använder dig av i ditt ledarskap och i ditt samarbete med andra. Du är van att ta initiativ och att vara självgående utifrån ditt uppdrag. Genom ett strukturerat analyserande förhållningssätt, söker du lösningar för att driva utveckling inom verksamheten för patientens bästa. 

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll. Genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi bland annat flera ledarutbildningar för våra chefer.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta avdelningschef Christina Dahlmann, 018-611 61 18, vid frågor om tjänsten och HR-partner Towe Jansson Wahlnäs, 018-617 49 91, vid frågor om rekryteringsprocessen.

Fackliga representanter: Ledarna - Björn Gustafsson, 017-145 11 42. Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!