Tf biträdande avdelningschef till reumatologen

Sista ansökningsdag 2023-03-23
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS373/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår biträdande avdelningschef ska vara föräldraledig och vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med arbetsledande och administrativa uppgifter.

Reumatologsektionen består av en slutenvårdsavdelning, mottagning samt en dagsjukvård där du som tf biträdande avdelningschef ansvarar för alla tre enheter tillsammans med avdelningschefen. Vår slutenvårdsavdelning 100B1 är en av sjukhusets tre utvecklingsavdelningar och vi har ett starkt utvecklingsfokus på alla våra tre enheter.

Totalt är vi ca 40 anställda sjuksköterskor och undersköterskor hos vilka det finns ett stort engagemang och mycket kunskap. Här bedriver vi en högspecialiserad vård för länsinnevånare och för sjukvårdsregionen. Vi är en medicinsk specialitet som arbetar brett med utredningar, vård och behandling av patienter med autoimmuna tillstånd samt inflammatoriska led- och systemsjukdomar.

Vi söker dig som vill vara delaktig i en verksamhet som fokuserar på trygghet och en god patientsäker vård. Du ska drivas av kompetenshöjning, förändringsarbeten och utveckling. Uppdraget bygger på ett ömsesidigt förtroende och en bra dialog mellan avdelningschefen och dig för att nå ett bra resultat.

Ditt uppdrag

Arbetsledning – Du ansvarar för helheten i den dagliga operativa verksamheten på alla tre enheter. Du handleder vid behov sjuksköterskor och undersköterskor i deras arbete. Tillsammans med ansvarig patientkoordinator är du delaktig och beslutsfattande gällande patientflödet och dess logistik. Du ingår i sektionens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denna vid frånvaro.

Verksamhet - I ditt arbete ingår att utveckla verksamheten med en förståelse för helheten. Du arbetar kontinuerligt med patientsäkerhetsfrågor och medverkar i att följa upp och utvärdera sektionens verksamhetsmål och förflyttningar. I arbetet ingår att säkerställa hög kvalitet i omvårdnadsarbetet och utveckling av rutiner med planering och uppföljning på grupp- och individnivå. Du arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska vara delaktiga och aktiva i utvecklingen av verksamheten.

Personal - Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor i stort och smått. Du arbetar strategiskt och coachande med uppföljning av medarbetarnas utvecklings- och utbildningsprocesser. Du medverkar i rekrytering, bemanningsfrågor och handläggning av personalärenden. Tillsammans med bemanningsassistent är du delaktig och beslutsfattande i personalens schemaläggning och du säkerställer att bemanningen är optimerad på kort och lång sikt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom reumatologi eller minst 3 års yrkeserfarenhet. Du ska ha vana att arbetsleda och coacha, gärna med tidigare chefserfarenhet.

Din kompetens

Du har engagemang och drivkraft till att motivera och utveckla medarbetarna och verksamheten. Du är innovativ och ser möjligheter i förändringsarbete med fokus på att arbeta personcentrerat. Genom att informera och stödja medarbetarna skapar du ett positivt arbetsklimat.

Du ska självständigt kunna ta ansvar och prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna fatta beslut och agera utifrån dessa även under svåra omständigheter och tidspress. Vidare har du en god kommunikativ samt lyhörd förmåga och har lätt för att samarbeta med såväl den egna arbetsgruppen som med externa kontakter. Slutligen ser vi att du är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett tf biträdande avdelningschefskap på 50%. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström 018-6171151

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.