Sjuksköterska till barnspecialistmottagningen i Muninhuset

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS377/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

En av våra sjuksköterskor går vidare till nya utmaningar och vi söker dig som vill jobba med vårt härliga team på barnspecialistmottagningen i Uppsala. På mottagningen jobbar läkare, sjuksköterskor, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeuter, psykologer, logopeder, specialpedagog och dietist.

Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade förutom i Uppsala även i Tierp, Knivsta, Enköping samt Östhammar och ingår i sektionen barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset. Sektionen innefattar förutom barnspecialistmottagningarna i länet, barnskyddsteamet samt centrala barnhälsovården. Det finns flera tvärprofessionella team där flera professioner ingår. Inom sektionen pågår många intressanta projekt med inriktning mot framtidens hälso- och sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning. Vår sektion har individanpassad introduktionsutbildning samt erbjuder fortbildning in om våra ämnesområden.

Ditt uppdrag

Du ingår som medarbetare i en grupp av barnsjuksköterskor och undersköterskor i länet med inriktning öppenvårdspediatrik. På mottagningen arbetar du tillsammans med barnläkare samt med egna mottagningsbesök bland annat med astma, förstoppningsproblematik, enures samt övervikt. Du kommer även utföra spirometrier och nyföddhetskontroller. Vi har patientkontakt via telefon samt 1177 vårdtjänster. Handledning av studenter ingår.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet att arbeta med barn- och ungdomar. Specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller öppen hälsovård är meriterande samt om du har specialistkunskaper/erfarenheter inom något av våra ämnesområden eller har erfarenhet av att arbeta på mottagning.

Din kompetens

Då hela vården och även vår verksamhet befinner sig i en tid med många utmaningar så är det önskvärt om du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med utveckling av verksamhet samt digitala lösningar. Du bör ha god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande avdelningschef Susanna Nord 018-611 03 43
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Vårdförbundet, Marie Svahn 018-611 83 25
SACO/Läkarförbundet Dan Selighson 018 -611 89 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!