Vikariat 1 år, undersköterska till onkologisk endokrinavdelning 100A

Sista ansökningsdag 2023-04-08
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS379/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Onkolog- endokrinologisk avdelning finns i det nya fina 100-huset! Vi har 16 vårdplatser varav alla är enkelsalar.
Till oss kommer både akuta och planerade patienter, dels som planerade direkt till avdelningen, men också som akuta inläggningar via verksamhetsområdets dagvårdsavdelning. Patienterna kommer för behandling, utredning och för olika undersökningar, men också för vård i livets slutskede. Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde. Några av våra patienter som vårdas inneliggande är patienter som ingår i en studie.

Specifikt för vår avdelning är patienter med neuroendokrina tumörer och som kommer från hela Sverige eller andra delar av världen. Några av dessa patienter behandlas med preparatet Lutathera och som därefter isoleras. Vi erbjuder även andra former av målinriktad strålbehandling. Vår verksamhet är i ständig utveckling, både inom den medicinska vården, men också i vårt arbetssätt på avdelningen. Vi gillar att utvecklas och ständigt förbättras!

Ditt uppdrag

Som undersköterska på endokrina onkologen är du en stor del av teamet som arbetar i vårdlag med en sjuksköterska. Tillsammans med andra professioner är du en viktig del i den högspecialiserade vården. Stor del av undersköterskeuppgifterna innefattar förutom god basal omvårdnad också kontroll på vätske-kostregistreringar, NEWS kontroller, provtagning mm.
Hos oss har du goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll, oavsett om du är ny eller erfaren undersköterska.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från onkologi och onkologisk endokrinologi.

Din kompetens

Du är en trygg person som behåller lugnet och fokuset oavsett situationen. Du ser möjligheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar initiativ och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne.

Vi erbjuder

Vikariat 1 år med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till rotation.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Catharina Nina Lundberg 018-617 08 67
Bitr. Avdelningschef Louise Blom 018-617 34 89

Facklig företrädare för vårdförbundet nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.?


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.