Undersköterska sommarvikariat - Verksamhetsområdet neuro

Sista ansökningsdag 2023-03-29
Arbetsplats Verksamhetsområdet neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS191/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Verksamhetsområdet Neuro söker undersköterskor till sommaren 2023!

 

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet Neuro är ett av sjukhusets större verksamhetsområden som bland annat inkluderar strokevård, neurologiska sjukdomar, neurokirurgisk vård samt neurokirurgisk intermediärvård. På samtliga enheter arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och hälsoprofessioner.
Vi arbetar i teambaserad vård i syftet att ge patienterna vi vårdar god och säker vård. Inom vårt verksamhetsområde så vårdas patienter på olika vårdnivåer och vi har ett akutintag dygnet runt.
Här nedanför kommer en kort presentation av aktuella avdelningar:

Avdelning 85B1: Vårdar patienter med strokediagnos och vården syftar till att begränsa skadan efter en akut hjärninfarkt eller blödning. Personalen uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke. Avdelningen har endast ett akutintag.
Avdelning 85D: Vårdar patienter med en stor variation av neurologiska sjukdomar. Patienterna kommer in akut eller planerat för utredning, behandling och uppföljning. Avdelning 85D bedriver högspecialiserad vård och har flertalet specialiserade team inom särskilda neurologiska diagnoser som tex: epilepsi, motorneuronssjukdomar, Parkinsons sjukdom och DBS (deep brain stimulation).
Avdelning 85E: Vårdar patienter med blödningar i hjärnan, tumörer i hjärnan och i ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar samt hydrocefalus. Inflödet av patienter är både planerat och akut. Vården som bedrivs riktar sig främst till pre- och postoperativ omvårdnad.
Neurokirurgins intermediärvårdsavdelning (NIMA): Vårdar neurokirurgiska och neurologiska patienter som är i behov av intermediär eller postoperativ vård. Det akuta intaget består mestadels av intermediärvårdspatienter som är för sjuka för en vanlig vårdavdelning men inte behöver fullskalig intensivvård. Postoperativa patienter är vanligtvis en del av den planerade verksamheten och kan vårdas kortare perioder postoperativt.

Ditt uppdrag

Som undersköterska inom vårt verksamhetsområde kommer du att arbeta multidisciplinärt och ha ett nära samarbete med sjuksköterskor, läkare och hälsoprofessionerna. Sjuksköterskan är arbetsledande under arbetspasset och leder och fördelar arbetet. Som undersköterska har du en viktig roll att tidigt identifiera patienternas omvårdnadsbehov och bidra till en trygg och säker vård. Att vara undersköterska hos oss är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. I en akutvårdsmiljö är det viktigt att vara flexibel, kunna ställa om till akuta situationer samt ha förmåga att prioritera ditt arbete.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska alternativ sjuksköterske- eller läkarstuderande. Du sätter alltid patienten i fokus, är ansvarstagande, noggrann och motiverad i ditt arbete. Vi förväntar oss att du har en högprofessionell drivkraft. Du är en engagerad och positiv kollega som samarbetar och bidrar till en bra arbetsmiljö.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som skrift.

Rekryteringsprocess:
Eftersom ansökan riktar sig till flera olika avdelningar kommer rekryteringsprocessen första steg vara en gemensam gruppintervju. Du kommer bli intervjuad av avdelningschefer från samtliga avdelningar samt ha möjlighet att ställa frågor om varje enskild avdelning.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat mellan v.26–33. Möjlighet finns till att börja tidigare för inskolningspass. Efter avslutat vikariat finns det även möjlighet att få en timanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna kommer vara förlagda dag, kväll, natt samt helg.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ida Hall, avdelningschef avdelning 85B1, ida.hall@akademiska.se, +46186117065
Mikaela Bluckert, sjuksköterska neuro, mikaela.bluckert@akademiska.se, +46186115008
Cornelia Moström, avdelningschef neuro, cornelia.mostrom@akademiska.se, +46186114048
Jennie Bondegård, avdelningschef neuro, jennie.bondegard@akademiska.se, +46186113693
Erika Steffanson, biträdande verksamhetschef neuro, erika.steffansson@akademiska.se, +46186114042

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.