Timanställning stödlinjerna för våldsutsatta

Sista ansökningsdag 2023-04-04
Arbetsplats Kvinnofridsenheten
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS381/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. NCK har även regeringens uppdrag att ge stöd till våldsutsatta kvinnor vilket sker via Kvinnofridsenheten.

Kvinnofridsenheten består av Kvinnofridsmottagningen, öppenvårdsmottagning på Akademiska sjukhuset, och den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen samt pilotprojektet Stödlinjen för män och Stödlinjen för transpersoner. De tre stödlinjerna ger telefonstöd till personer som utsatts för fysiskt, psykiskt, ekonomiskt eller sexuellt våld. Även närstående och yrkesverksamma som i sitt arbete möter våldsutsatta är välkomna att ringa. Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt. Stödlinjen för män är öppen kl 7-21. Stödlinjen för transpersoner är öppen kl 11-19. Stödlinjerna är öppna varje dag, året om.

Vi söker medarbetare som kan arbeta som timvikarier på stödlinjerna vid ordinarie personals frånvaro. Arbetet i stödtelefonerna innebär fysisk närvaro på arbetsplatsen, vilken är förlagd i Uppsala. Det finns inte möjlighet till distansarbete. Schemalagd arbetstid vilket innebär rotationstjänst dag/kväll/natt. Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring i alla de tre stödlinjerna för våldsutsatta.

Ditt uppdrag

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att lyssna och ge professionellt stöd till de som utsätts eller har utsatts för psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och sexuellt våld i en nära relation samt att ge rådgivning vid behov. Du kommer också att samtala med anhöriga och professionella som behöver vägledning i hur de kan ge stöd till den våldsutsatta.

Vårt uppdrag  www.kvinnofridslinjen.se

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning och med minst 5-års yrkeserfarenhet av att möta människor i kris. All samtalskommunikation sker via ett webbaserat telefonsystem, vilket innebär att datorvana underlättar arbetet. Samtalsutbildning i MI och universitetsutbildning om mäns våld mot kvinnor / våld i nära relation är starkt meriterande.

Din kompetens

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, tydlighet i samtal och förmåga att skapa en god relation i samtal. Referenstagning är därför en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder

Sommarvikariat 2023 och timanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Häger 018-617 00 79
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.