Forskningssjuksköterska inom reumatologi

Sista ansökningsdag 2023-04-24
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS382/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår verksamhet består av en stor öppenvård med en omfattande mottagningsverksamhet, en dagsjukvårdsavdelning för infusionsbehandlingar och polikliniska utredningar, samt reumarehab för poliklinisk rehabilitering i team. Vår slutenvård har sju vårdplatser för i huvudsak utredning och behandling av de reumatiska systemsjukdomarna, där ca 30% utgörs av riks- och regionvård. Verksamheten har aktiv forskning inom flera olika projekt och vi deltar även i ett flertal läkemedelsprövningar. Reumatologin ligger väl samlad på sjukhuset i det fina, nybyggda 100-huset.

Ditt uppdrag som forskningssjuksköterska

Som forskningssjuksköterska hos oss kommer du arbeta med forskningsstudier kring systemsjukdomar såsom SLE, Sjögrens syndrom, vaskulitsjukdomar och systemisk skleros, men också med läkemedelsstudier. Forskningssamarbete sker delvis med andra sektioner, huvudsakligen med njur- och lungmedicin.

Ditt arbete kommer att innefatta patientkontakter, egna patientbesök med studiepatienter, provtagning, insamling och dokumentation av undersökningsresultat i studieprotokoll och i journal. Du kommer även ha ansvar för hantering och lagring av blodprover, hantering och administrering av studieläkemedel samt kalibrering av studieapparatur. Arbetet sker i samarbete med forskande läkare på kliniken, men även med forskare på Rudbecklaboratoriet och Biomedicinskt centrum. Utöver detta kommer du att ha kontakter med företrädare för bland annat läkemedelsbolag och apotek.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet och ett intresse för reumatologi och forskning. En stor fördel är tidigare erfarenhet av arbete som forskningssjuksköterska, och utbildning i Good Clinical Practice (GCP), men möjlighet finns för vidareutbildning inom området. Tidigare erfarenhet av reumatologi är meriterande. God datorvana och goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är viktigt.

Din kompetens

Då ditt arbete är mycket självständigt behöver du kunna planera och strukturera din arbetsdag. Du behöver också ha en god förmåga att ta in nya kunskaper, ha ett gott omdöme och vara ordningsam. Det är också viktigt för oss att du har en god förmåga till samarbete och kommunikation, både gentemot kollegor och patienter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som forskningssjuksköterska vid reumatologisektionen. Ett alternativt upplägg är möjligt, där du har en delad tjänst 50/50 innefattande klinisk tjänstgöring inom sektionen för reumatologi efter överenskommelse. Du kommer få möjlighet att utvecklas i rollen som forskningssjuksköterska med fördjupad kunskap både inom reumatologi och forskning, där deltagande i möten och kongresser ingår.
Som forskningssjuksköterska är din arbetstid dagtid, måndag-fredag. Lön och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef, Karin Hjorton 018-611 53 94, karin.hjorton@akademiska.se
Forskningsgruppledare Lars Rönnblom, 018-471 45 05, 070-16 79 437
Huvudansvarig läkare kliniska prövningar, Dag Leonard 018-471 45 34
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.