Fysioterapeut till Tierp; hem- och dagrehabilitering

Sista ansökningsdag 2023-03-29
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS384/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Fysioterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som fysioterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.  

Ditt uppdrag

Tjänsten är placerad på Tierps sjukhus med bra pendlingsmöjligheter till både Uppsala och Gävle. Vårdenheten är en del av geriatriken på Akademiska sjukhuset och har hela norduppland som sitt upptagningsområde. På enheten finns hem- och dagrehabilitering inom stroke, ortopedi och multisjukdom.Till verksamheten hör också avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) där fysioterapeut är en del av teamet.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta arbete inom verksamhetens hem- och dagrehabilitering samt ASH. Du ingår i team med arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare och sjuksköterska. Du har ett nära samarbete med övriga team-medlemmar och då framför allt arbetsterapeut, men du arbetar även självständigt.

Dina arbetsuppgifter omfattar bedömning av funktionsförmåga samt behandlings- och rehabiliteringsinsatser liksom utprovning av hjälpmedel. Du får möjlighet att följa patienten under rehabiliteringen, såväl i hemmet som på mottagning. Arbetet är omväxlande och innebär nära kontakt mellan patient, anhöriga och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Har du tidigare erfarenhet av hem- och dagrehabilitering eller geriatrisk rehabilitering är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du behöver ha B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid tom augusti 2024. Tillträde enligt överenskommelse. 

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom,telefon 018- 617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.