Gruppchef/Controller

Sista ansökningsdag 2023-03-28
Arbetsplats Avdelningen för ekonomi och styrning
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK37/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete på en av Uppsalas största arbetsplatser där du ingår i en enhet på 32 personer. Akademiska sjukhusets ekonomienhet har det övergripande styrnings- och samordningsansvaret för sjukhusets ekonomi. Vi är ett stöd till tjänstemannaledning och samtliga verksamheter. Vi anpassar, förvaltar och utvecklar sjukhusspecifika ekonomiprocesser som säkerställer god ordning och reda i sjukhusets ekonomi. Ekonomienheten ska också bidra till att utveckla och säkerställa god ekonomisk kompetens hos sjukhusets ledning och medarbetare som i sin tur bidrar till mål om långsiktig hållbar ekonomi. Organisatoriskt utgör Akademiska sjukhusets ekonomienhet en del av Region Uppsalas samordnade administration och tillhör avdelningen för ekonomi och styrning på Regionkontoret.

Vi driver för närvarande ett utvecklingsarbete som syftar till att nå ekonomi i balans. Styrmodellen innefattar insatser för kostnadskontroll, produktivitetsutveckling och produktionsstyrning samt intäkts- och kundanalys. För att ytterligare utveckla styrmodellerna befinner vi oss i en inledande fas för ett processorienterat arbetssätt.

Vi behöver förstärka organisationen och söker därför tre gruppchefer till nyinrättade tjänster.

Ditt uppdrag

Rollen som gruppchef innebär att du är chef för ett team om 4-8 verksamhetscontroller vars uppgifter är att vara ett kvalificerat stöd i ekonomifrågor samt att göra fördjupande analyser av sambanden vad gäller produktion och ekonomiskt resultat till verksamhetschefer och dennes underställda chefer. Varje team hanterar 8-10 verksamhetsområden. I kombination med att du kommer att driva och stödja i planerings- och budgetarbetet, uppföljning, analys och prognoser samt andra aktuella uppgifter tillsammans med ditt team, kommer du själv att vara verksamhetscontroller för ett av verksamhetsområdena. Du kommer också att vara med i ekonomienhetens ledningsgrupp för Akademiska sjukhuset. Du förväntas även att samverka med andra funktioner och resurser inom den egna avdelningen, övriga regiongemensamma stödfunktioner samt sjukhusadministrationen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan för uppdraget relevant utbildning alternativt har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet. Vi förutsätter att du har erfarenhet av att arbeta i en komplex systemmiljö med affärssystem, BI-system och Excel. Du kan utrycka dig väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som chef eller har erfarenhet från annan ledande roll. Har du erfarenhet av hälso- och sjukvårdssektorn är detta också meriterande.

Din kompetens

Du är en trygg ledare, med god förmåga att skapa delaktighet och engagemang samt skapa förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål. Du är utvecklingsorienterad och har ett intresse för att utveckla både verksamhet och dina medarbetare. Du har ett helhetsperspektiv och trivs med att samarbeta med andra professioner. Samtidigt är du självgående utifrån ditt uppdrag, med en hög integritet. Du är en god pedagog och kommunikatör och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagaren.  

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt kontor finns i fina lokaler på Akademiska sjukhusets område.

Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll. Genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi bland annat flera ledarutbildningar för våra chefer.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta ekonomichef Ylva Opard, 018-617 50 70, ylva.opard@regionuppsala.se, vid frågor om tjänsten och HR-partner Towe Jansson Wahlnäs, 018-617 49 91, towe.jansson.wahlnas@regionuppsala.se, vid frågor om rekryteringsprocessen.

Fackliga representanter: Ledarna - Björn Gustafsson, 017-145 11 42. Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!