Beroendemedicinska mottagningen söker kurator

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS385/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde beroende- och neuropsykiatri är den verksamhet inom Region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på behandling, vårdutveckling, vårdprocesser och forskning. Beroendemedicinska mottagningen är en öppenvårdsmottagning som har flera olika behandlingsuppdrag men med fokus på beroendesjukdom och samsjuklighet.

På Beroendemedicinska mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer och kuratorer i multiprofessionella team för att säkerställa att alla patienter får en god och säker vård.

På Beroendemedicinska mottagningen arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och bibehålla en god vård- och arbetsmiljö, därför erbjuder vi regelbundet handledning och fortbildning.

För oss är det viktigt att alla anställda ska känna sig trygga och bekväma med det arbete som utförs. Som nyanställd får du därför en lång introduktion och dessutom en egen mentor.

Ditt uppdrag

Som kurator är du den psykosociala experten och fungerar som spindeln i nätet mellan interna och externa aktörer. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter där du får möjlighet att arbeta både självständigt och i nära samarbete med det övriga teamet.

Ditt uppdrag är att kartlägga och göra psykosociala utredningar och bedömningar kring behovet av stöd och insatser samt motivera och stödja patienten i den kontakten.? Du liksom övriga medarbetare i teamet kommer att vara fast vårdkontakt för ett antal patienter och därmed ha individuella behandlingskontakter.

Du kommer ingå i ett tvärprofessionellt team där fokus ligger både på patientens psykosociala och medicinska behov. Som kurator bidrar du med kunskap och en kompletterande bild av det sociala sammanhang som patienten befinner sig i. ?

Arbetet på Beroendemedicinska mottagningen innebär också ett omfattande samarbete med vårdgrannar och nätverk kring patienten. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, med intresse för beroendevård.
Yrkeserfarenhet från verksamheter med myndighetsutövning är starkt meriterande. Att ha arbetat som legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är också det kvalificerande för tjänsten.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra yrkesprofessioner men även att du har förmåga till självständigt arbete.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning (föräldravikariat), heltid, under minst ett år. Eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För mer information Avdelningschef Jenny Marteleur, 018-611 21 46
Bitr. avdelningschef och kurator Caroline Carlsson, 018- 611 99 27

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.