Undersköterska 50E

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS394/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du kombinera omvårdnad med akutsjukvård och palliativ vård, sök då till lungavdelning 50E!

Vår verksamhet

50E är en lungmedicinsk vårdavdelning med 12 vårdplatser. Hos oss vårdas främst patienter med lungsjukdomar. De vanligaste diagnoserna är kol, lungcancer, respiratorisk insufficiens, lungfibros, pneumothorax, cystisk fibros och sömnapné. Om du arbetar hos oss så får du en bred kompetens, ett varierande arbete samt möjlighet att utveckla din kliniska blick. Du kommer få kunskaper i akutsjukvård, andningsvård, cancervård och palliativ vård. Du kommer även lära dig att bemästra teknisk apparatur såsom syrgas- och bilevelbehandling.

På vår avdelning arbetar cirka 35 medarbetare, här blir du en del av ett härligt dynamiskt gäng med blandade åldrar och erfarenheter. Vi arbetar ihop som team och du är aldrig ensam

Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna som undersköterska innebär basal omvårdnad av patienten, men även av att ta blodprover, kontrollera och ta vitalparametrar, sätta kateter och andra sedvanliga arbetsuppgifter som undersköterska på vårdavdelning. Individuell introduktion erbjuds baserad på din tidigare erfarenhet. I din roll som undersköterska förväntas du att aktivt bidra till en god arbetsmiljön och arbeta patientsäkert.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med minst 3 års yrkeserfarenhet av slutenvård. Vi värdesätter personliga egenskaper så som drivkraft, flexibilitet, stresstålighet och samarbetsförmåga. För att arbeta hos oss behöver du behärska det svenska språket bra då vi dokumenterar och kommunicerar på svenska.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse. Avdelningen bemannas dygnet runt och tjänsten är förlagd dag, kväll och helg. Nattarbete kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Debora Östman 018-611 40 74 debora.rut.salome.ostman@akademiska.se
Biträdande Avdelningschef Pernilla Wahlgren 018 -611 41 18, pernilla.wahlgren@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Kommunal, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar löpande med urvalet så vänta inte med din ansökan.

OBS, viktig information om din anställning: 
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023. 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.