Klinisk apotekare till ortopedavdelning 70AB

Sista ansökningsdag 2023-04-03
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS395/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av att jobba med ortoped- och handkirurgi och vill utveckla dina kunskaper inom området. Ortopedavdelning 70AB är en vårdavdelning fördelad på två våningar. 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång 70. Vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar, med alla typer av ortopediska- och handkirurgiska skador. Inom vårt verksamhetsområde har vi läkare som har specialistkompetens på komplicerade ortopediska skador som till exempel bäckenfrakturer, svårläkta frakturer, svåra handkirurgiska ingrepp, ryggkirurgi och komplikationer efter proteskirurgi. Detta gör att vi tar emot patienter från stora delar av landet. Majoriteten av våra patienter är dock hemma hörande i vår region. Vårdtiden varierar från en dag till flera veckor, men är generellt mellan 2-5 dagar. 70A är en akutortopediskavdelning med trauma och handkirurgiinriktning, medan 70B har mer planerad vård inriktad med framför allt protes- och rygginriktning. 

Vi sätter patienten i centrum och arbetar i tvärprofessionella team. Hur teamet ser ut styrs av patientens behov. Vanligtvis finns professioner så som: ortopedläkare liksom underläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Därtill finns även kurator, dietist och avdelningens egen geriatriker att tillgå.

Ditt uppdrag

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har sedan tidigare haft flera egna apotekare varav en nu kommer att vara tjänstledig. Därav söker vi nu en vikarie för denna person. Du kommer att genomföra situationsanpassade läkemedelsgenomgångar, vara ett kompetensstöd gällande läkemedelsfrågor samt till viss del arbeta med läkemedelshantering och läkemedelsbeställning. Då vår verksamhet är en kirurgisk specialitet finns stort behov av farmaceutiskt stöd i läkemedelsfrågor. Således blir du ett stort stöd för våra sjuksköterskor och läkare och en självklar del i vårdteamet kring patienten.

Dina kvalifikationer och kompetens

För att söka denna tjänst är det krav att du vara legitimerad apotekare och ha godkänd kurs ”klinikorienterad farmaci, 7,5 hp” alternativt motsvarande klinisk erfarenhet. Meriterande är tidigare arbete inom klinisk farmaci och/eller magisterexamen i klinisk faramaci. Vi kräver även att du språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Som person har du lätt för att kommunicera och skapa kontakter. Du har en mycket god samarbetsförmåga med kan arbeta självständigt. Du är även flexibel och trivs att inte alltid veta hur din dag kommer att se ut. Du är ödmjuk, initiativrik och vill arbeta med problemlösning över professionsgränserna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på dagtid. Vi ser helst att du arbetar heltid men omfattningsgrad samt datum för tillträde kan diskuteras. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad avdelningschef Björn Pagnell 018-611 44 38
Biträdande avdelningschef Anton Gavell 018-611 65 02
Biträdande avdelningschef Carlos Urrutia Duchens 018-611 40 65
Fackliga företrädare nås via Akademiskas växel 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.