Rehabkoordinator

Sista ansökningsdag 2023-04-04
Arbetsplats Samariterhemmets vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH560/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du bli vår nya rehabkoordinator?

Just nu erbjuder vi en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde efter överenskommelse. Uppdraget som rehabkoordinator kommer att utgöra största delen av din arbetstid cirka 70 %. Övriga procent kombinerar du i ditt grundyrke (legitimationsyrke) på vårdcentralen. 

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om dem här. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

I rollen ska du hjälpa vårdcentralen att skapa rutiner och struktur för att kunna bedriva en patientcentrerad och kvalitetssäker sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess. Det innebär att ge stöd till patienter som är eller riskerar bli sjukskrivna samt vid behov leda och organisera avstämnings- och rehabiliteringsmöten. I samråd med patienten initiera en tidig kontakt med patientens arbetsgivare.

Du ska vara en konsultativ och informativ resurs till enheten i försäkringsmedicinska frågor. Du ska verka för en ökad samverkan internt på enheten samt externs med andra vårdgivare. Du ska tillsammans med chef inhämta och analysera sjukskrivningsstatistik.

Din kompetens

Vi söker dig som är sjukvårdsutbildad inom ett legitimationsyrke. Du har även god erfarenhet av psykosocialt arbete. Erfarenhet från arbete i primärvård och som rehabiliteringskoordinator är meriterande. 

För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du leder dig själv, har en god struktur i arbetet, har en stor initiativförmåga men också hög flexibilitet i arbete. Du trivs att jobba i i team tillsammans med övriga professioner på vårdcentralen. Har god förmåga att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentralerna respektive med våra vårdgrannar. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Vår vårdcentral är en stor verksamhet med 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 70 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats. Sedan 2019 är vi en akademisk vårdcentral. En akademisk vårdcentral har i grunden samma uppdrag som övriga vårdcentraler och erbjuder sina patienter samma vård som tidigare. Det som skiljer sig är att vi har medarbetare som också är forskare och arbetar med utvecklingsprojekt och utbildning inklusive kvalitetssäkring och utveckling av den kliniska verksamhetsförlagda utbildningen. Förutom ordinarie personal finns här också kliniska apotekare, universitetslektorer och kliniska adjunkter. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta Gruppchef Pierre Nyvelius, pierre.nyvelius@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, och till den bifogar du relevanta handlingar som styrker din kompetens och legitimation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.