Biträdande avdelningschef sökes till nya neurogeriatriska avdelningen

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS400/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Oavsett yrkesroll inom geriatriken har alla en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde (VO) geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet, till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser och fantastiska kollegor. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.  

Just nu befinner vi oss i en utveckling och expanderingsfas. Vi kommer under hösten flytta till 85-huset och där öppna upp ytterligare vårdplatser. Hos oss på geriatriska neurologavdelningen vårdas främst strokepatienter men även patienter med andra neurologiska sjukdomar.

Vi söker nu en biträdande avdelningschef som vill vara med på en spännande resa med möjligheter och nyskapande, till vår nya neurogeriatriska avdelning.

Ditt uppdrag

 

  • Personal - Du kommer att ansvara för en god arbetsmiljö genom att skapa ett gott arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetares delaktighet och ansvarstagande. Du har även ansvar för att sjukhusets målkort är känt och att alla medarbeta i din grupp har eget individuellt målkort och att detta följs upp. Ytterligare ansvarsområden är att bidra till en långsiktig kompetensförsörjning inom avdelningen. Dessutom blir du delaktig i lönesättning och genomför årligen medarbetar- och lönesamtal. Du har rehabiliteringsansvar för dina medarbetare. Självklart är du även ett stöd för personalen vid bedömning och prioritering av arbetsuppgifter.
  • Verksamhet - Som biträdande avdelningschef kommer du i samarbete med avdelningschef, säkerställa en god och säker vård med hög kvalitet för våra patienter. Du kommer att driva utvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen och se till att rutiner och beslut efterföljs. Du kommer kontinuerligt följa upp kvalitetsarbete, ombudsområden, inom avdelningen och arbeta evidensbaserat. Du genomför och följer upp beslut och är delaktig i utvärderingen. Du är orsaks- och åtgärdsansvarig i avvikelsesystemet, Medcontrol. Du är direkt underställd Erika som är avdelningschef och ersätter henne vid eventuell frånvaro.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, med några års erfarenhet, meriterande om du har erfarenhet inom geriatrik/strokevård och ledarskap. 

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta tillvara dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Som biträdande avdelningschef arbetar du både operativt och administrativt, vi tycker det är viktigt att biträdande avdelningschefsrollen är synlig och ger stöd ute på avdelningen i det dagliga arbetet. Därför är det viktigt att du är intresserad att arbeta vissa procent operativt och kunna arbeta i vårdlag om behovet uppstår.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett visstidsförordnande på upp till 3 år som biträdandeavdelningschef. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Arbetstiden är främst förlagd till måndag-fredag. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Som anställd på Akademiska sjukhuset har du som personalförmån möjlighet att använda dig av Friskhusets tjänster. Där har du som anställd tillgång till ett välutrustat gym med generösa öppettider, ett brett utbud av gruppträningspass och därutöver allt från stresskurser till massage och kostnadsfri fysioterapi. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor:

Avdelningschef Erika Östlin 018-617 53 85
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.