Undersköterska, sommarvikariat

Sista ansökningsdag 2023-03-27
Arbetsplats Svartbäckens vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH138/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Undersköterska med provtagningsvana

Vi söker dig som är undersköterska som är intresserad av ett sommarvikariat på 80-100 procent på Svartbäckens vårdcentral under perioden 19 juni - 18 augusti eller enligt överenskommelse. 

Region Uppsala och Nära Vård och Hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Som undersköterska på Svartbäckens vårdcentral har du en viktig roll på vår mottagning. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara att hjälpa till på vårt labb med främst provtagning av vuxna och barn. Det kan även bli aktuellt att assistera läkare vid olika undersökningar och mindre operationer, ta EKG samt kontrollera blodtryck.

Din kompetens

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med labbehörighet, gärna med erfarenhet av arbete inom primärvård. Du behöver ha provtagningsvana, det är främst venprov som tas. Vana av att arbeta i Cosmic journalsystem och Flexlab är meriterande. Arbetsuppgifterna förutsätter att du är trygg i din profession och kan arbeta självständigt. Som person är du serviceinriktad, empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel och van vid högt tempo, att ta egna initiativ och ha eget ansvar. Du är duktig på att prioritera och har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet innebär stor variation och det är därför viktigt att du som person är flexibel i ditt arbetssätt och trivs med att arbeta i en verksamhet i förändring. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se) Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Vår verksamhet

Svartbäckens vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och är en av länets största vårdcentraler med drygt 19 400 listade patienter. Vi ligger centralt i Uppsala och är 75 medarbetare där alla yrkesprofessioner inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Våra patienter är både unga och äldre som bor i området eller i omkringliggande landsbygd. Det gör vårt arbete både omväxlande och utvecklande. Till verksamheten hör även filialerna i Bälinge och Björklinge.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Tina Asklöf på tel 076-1401242.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 27 mars.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.