Lärare i Dansprojektutbildning på Wik

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Region Uppsala folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL09/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor
Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kunskap, nyfikenhet och utveckling är ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott. 

Region Uppsala folkhögskola växer och vi söker nu en lärare till vår dansprojektutbildning.

Ditt uppdrag

Dansprojektåret är en dansutbildning som har fokus på samhällsengagerande dansprojekt och vänder sig till personer som tidigare har arbetat med dans och vill utvecklas, få inspiration, nya kunskaper och möjligheter. Utbildningen vänder sig även till dem som gått eller går på en utbildning i dans, danspedagogik eller liknande och vill lära sig mer om att arbeta som frilansare med sina egna dansprojekt.
Som lärare i dansprojektutbildning är ditt uppdrag att hjälpa deltagare att utveckla och driva konstnärliga och pedagogiska dansprojekt.
I uppdraget som lärare kommer du följa deltagarna och handleda dem att undersöka, utveckla och genomföra sina individuella dansprojekt. Du kommer undervisa i och dela med dig av metoder för skapande av konstnärliga uttryck inom dans och projektledning. Du kommer också handleda deltagarna i hur man navigerar i frilansfältet. Beroende på din kompetens kan du få delat linjeansvar tillsammans med en kollega där ni tillsammans utvecklar och administrerar utbildningen. Som lärare ansvarar du för att din kurs och undervisning följer uppsatta kursplaner och kursmål.

Dina kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta som frilansade danskonstnär samt att starta och driva dansprojekt. Du har en högskoleutbildning eller yrkesutbildning i dans, koreografi, danspedagogik eller liknande. Du har erfarenhet av dansundervisning och av coaching, det är meriterande om du har arbetat på en folkhögskola med inriktning dans. Du har en förståelse för hur dansinfrastrukturen fungerar samt en vision om hur folkhögskoleutbildning i dansprojekt kan bidra till dansens utveckling i Sverige. Du har en förmåga att arbeta demokratiskt i en undervisningssituation. Du är öppen och lyhörd samt värdesätter tydlig kommunikation i samarbete med deltagare och kollegor.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, möjlig omfattning mellan 30-50% utifrån överenskommelse, med tillträde i augusti 2023.
Arbete under kvällar och helgar kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om skolan och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta biträdande rektor Igor Kaluzny på telefon 018-617 60 17.
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes personligt brev och CV via länken nedan senast den 9 april. Intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.