Undersköterskor, se gärna hit!

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS401/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som brinner för nya utmaningar och som tillsammans med oss vill vara med och utveckla nya neurogeriatriska avdelning 85C

Vår verksamhet

Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde (VO) geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation.

Just nu befinner vi oss i en utveckling och expanderingsfas. Vi kommer under hösten flytta till 85-huset och där öppna upp ytterligare vårdplatser. Hos oss på geriatriska neurologavdelningen vårdas främst strokepatienter men även patienter med andra neurologiska sjukdomar.

Ditt uppdrag

Som undersköterska innebär det att arbeta nära patienten, du ska kunna bidra till att tillgodose patientens individuella omvårdnadsbehov. Undersköterskan hjälper bl.a. patienterna med personlig hygien och av- och påklädning och inom geriatriken sker det via ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att patienten ska bibehålla och göra det de själva kan och/eller träna på att återfå sin förmåga de hade innan sjukvårdstillfället. Du ansvarar tillsammans med sjuksköterskan för att bedriva en patientsäker vård, genom att bedöma risker för trycksår, fall, malnutrition m.m. Tillsammans med teamet sätter ni in åtgärder och utvärderar dessa för att minimera risken att vårdskador uppstår.

På geriatriken får du som undersköterska en kunskapsbredd, då våra patienter ofta har komplexa omvårdnadsbehov. Du kombinerar omvårdnadsarbetet med att utföra övriga arbetsuppgifter så som dokumentera i journalsystemet, NEWS-kontroller, venprovtagning, kateterhantering- och sättning, såromläggning och att koppla sondmat m.m. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Erfarenhet av arbete på stroke/geriatrisk avdelning är meriterande, men inget krav. 

Din kompetens

Du ska ha ett gott bemötande och kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Du är också en engagerad, motiverad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid som undersköterska. Tillträde enligt överenskommelse. Alla nyanställda får individuell anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenheter. Nyanställda kommer erbjudas täta uppföljningar i ett intervall av 2 veckor, 4 veckor, 3 månader och 6 månader samt vid behov.

Som anställd på Akademiska sjukhuset har du som en personalförmån möjlighet att använda dig av Friskhusets tjänster. Där har du som anställd tillgång till ett välutrustat gym med generösa öppettider, ett brett utbud av gruppträningspass och därutöver allt från stresskurser till massage och kostnadsfri fysioterapi. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor:

Avdelningschef Erika Östlin 018-617 53 85
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte att skicka in din ansökan, intervjuer och tillsättning kommer ske fortlöpande.

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.