Koordinator till kommunikationsavdelningen

Sista ansökningsdag 2023-04-05
Arbetsplats Kommunikationsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK40/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kommunikationsavdelningen arbetar strategiskt, rådgivande och stödjande inom kommunikation och media, men även operativt med kommunikationsaktiviteter. Vårt uppdrag är regionalt, nationellt och internationellt såväl som internt. Vi har ett uppdrag att stödja verksamheten kring styrning, ledning och organisation i en allt mer digitaliserad arbetsvardag. Målsättningen är att förbättra kommunikationen och hitta smartare arbetssätt både för medarbetaren och invånaren.

Gillar du att koordinera, kommunicera och samarbeta? Vår koordinator går vidare inom regionen och vi söker hennes efterträdare. Är det du? Hos oss blir du en central medarbetare med mycket kontakt med kollegor på Regionkontoret och övriga förvaltningar inom organisationen. Arbetsuppgifterna anpassas efter din förmåga allt eftersom du lär dig mer om organisationen. Önskar du utvecklas inom kommunikationsområdet finns goda möjligheter.

Ditt uppdrag

Som koordinator har du en samordnande roll för avdelningen där du ansvarar för uppgifter av olika komplexitet och omfattning. Din arbetsdag är varierande och dina arbetsuppgifter innebär främst att ge stöd till avdelningens chefer och fördela inkommande mejl med behov om kommunikationsinsatser till rätt enhet på avdelningen, och allt eftersom du växer in i rollen själv hantera ärenden. Exempelvis ansvarar du för mötesagendor, presentationsmaterial, administration av styrdokument och diariet. Du sätter samman och publicerar avdelningens veckobrev och uppdaterar avdelningens introduktionsprogram.

Du utbildas till avdelningens superanvändare i regionens personalhanteringssystem så att du kan stötta avdelningens fem chefer i personaladministrativa frågor och introducerar medarbetare i systemet. Du sköter det praktiska när vi får nya kollegor som behöver introduceras, datorer och telefoner ska beställas och liknande praktiska frågor. I några sammanhang för du minnesanteckningar och beroende på utbildning och erfarenhet deltar du själv aktivt i arbetsgrupper.

Du ingår i kommunikationsavdelningen på Regionkontoret med kommunikationsdirektören som din chef, fyra andra chefer att stötta, cirka 45 kommunikatörkollegor och nästan 14 000 övriga kollegor inom Region Uppsala. Du ingår i ett nätverk med kontorets övriga koordinatorer.

Dina kvalifikationer

 

  • Avslutad gymnasial utbildning är krav och en eftergymnasial utbildning är meriterande, gärna inom administration/kommunikation.
  • Erfarenhet av administration/kommunikation.
  • God datorvana, med kunskaper inom O365-programmen för stöd med PowerPoint, Teams och SharePoint. Meriterande med erfarenheter av Episerver.
  • Du skriver och talar väl på svenska. Meriterande om du hanterar korrekturläsning.

 

Din kompetens

Du är strukturerad, serviceminded och kommunikativ. Med ditt driv och lösningsfokus motiveras du av att kunna se hur arbeten kan underlättas och kollegor stöttas i sin arbetsvardag.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta kommunikationsdirektör Rebecca Fredriksson, 018-611 60 72, vid frågor om tjänsten.

Fackliga representanter: Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!