Systemtekniker

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats IT-centrum, IT Drift
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC10/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med tekniskt komplexa och omväxlande arbetsuppgifter hos en trygg och samhällsviktig arbetsgivare! Hos oss får du en bred och stimulerande roll där du har stort eget ansvar och många kontaktytor med såväl kollegor i gruppen som med andra roller inom Region Uppsala. Varmt välkommen till oss när vi nu förstärker vårt team av systemtekniker!

Om tjänsten

Som systemtekniker hos oss ansvarar du för tekniskt underhåll på de olika IT-system som används inom Region Uppsalas förvaltningar, vilket innefattar felsökning, drift, underhåll, övervakning och problemlösning. I en organisation med 12 000 medarbetare inom 300 olika yrken finns ett stort antal IT-system med olika ändamål och tekniska lösningar. Detta gör att ingen dag är den andra lik och att det för dig finns stora möjligheter att utveckla din kompetens. Du uppmuntras till att ta egna initiativ, komma med idéer till förbättring och driva utvecklingsarbete. Vi arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3, vilket för din roll innebär att du i uppdrag/projekt agerar samordnande, skriver tekniska dokument och har kontakt med projektledare, objektägare och tekniker i andra delar av organisationen.

Du tillhör gruppen System- och serverdrift som är placerad under avdelningen IT-Drift som är en del av Region Uppsalas IT-centrum. I gruppen arbetar du tillsammans med ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor, varav 14 stycken är systemtekniker.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet som tekniker inom systemdrift och har arbetat med olika verktyg, tekniker, plattformar och IT-system. Har du tidigare jobbat enligt en systemförvaltningsmodell är det ett plus, likaså om du har vana att jobba i uppdragsform och agera samordnande i projekt. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från komplex organisation eller offentlig verksamhet.

Som person är du engagerad, initiativtagande och tekniskt intresserad. Du är van att arbeta självständigt och driva dina egna arbetsuppgifter likväl som du gärna samarbetar med andra och är pedagogisk och lyhörd i din kommunikation. Vi ser att du har en god problemlösande analysförmåga då en viktig del i arbetet är att identifiera problem och föreslå förslag till utveckling och förbättring. Då det ingår mycket dokumentation i tjänsten ser vi att du är duktig på att uttrycka dig tydligt i skrift och är strukturerad i ditt arbetssätt.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. IT-centrum har lokaler inom Akademiska sjukhusets område, det finns möjlighet att jobba delvis på distans. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.