Servertekniker

Sista ansökningsdag 2023-04-23
Arbetsplats IT-centrum, IT Drift
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC12/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du erfaren inom serverdrift och operativsystem och söker en ny utmaning i ditt yrkesliv? Vill du arbeta med omväxlande och tekniskt komplexa arbetsuppgifter hos en trygg och samhällsviktig arbetsgivare? Då kan du vara den vi söker när vi nu förstärker vårt team av servertekniker - varmt välkommen till oss!

Om tjänsten

Som servertekniker hos oss erbjuds du en varierande och spännande roll! Du tillhör gruppen System- och serverdrift som är placerad under avdelningen IT-Drift som är en del av Region Uppsalas IT-centrum. I gruppen arbetar du tillsammans med ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor, varav sex stycken är servertekniker.

Vår servermiljö är blandad och består av Windows Server och Linux. Du kommer att arbeta med felsökning, drift, underhåll, övervakning och problemlösning i servermiljön och hantera både virtuella och fysiska servrar, med allt från beställning och uppsättning till avveckling. Du har tätt samarbete med såväl kollegor inom gruppen som andra avdelningar inom IT och även verksamheten i stort. Hos oss finns etablerade rutiner och processer och vi arbetar regelbundet med att hålla vår miljö homogen och strukturerad, du ges också utrymmet att ta egna initiativ, komma med idéer till förbättring och driva utvecklingsarbete. Du kan också komma att delta i projektgrupper där du bidrar med specialistkompetens inom ditt område.

Din profil

Du har högskoleutbildning inom relevant område alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Vi ser att du har flera års arbetslivserfarenhet inom serverteknik och därmed djup kunskap om serveroperativsystem, främst Windows Server och Linux. Vidare har du god förståelse för nätverksarkitektur och säkerhetstekniker, förståelse kring lagringssystem och databasadministration och förmåga att skriva skript för att automatisera arbetet. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från komplex organisation eller offentlig verksamhet.

Som person är du driven, engagerad och initiativtagande. Du är van att arbeta självständigt likväl som du gärna samarbetar med andra och är diplomatisk och lyhörd i din kommunikation. Du är trygg i din kompetens inom serverteknik och har en analytisk förmåga som gör att du kan identifiera problem och föreslå förslag till utveckling och förbättring. Då det ingår mycket dokumentation i tjänsten ser vi att du är duktig på att uttrycka dig tydligt i skrift och strukturerad i ditt arbetssätt.

Övrig information

Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. IT-centrum har lokaler inom Akademiska sjukhusets område, det finns möjlighet att jobba delvis på distans. Beredskap kan ingå.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.