Ekonom till forsknings- och utbildningsavdelningen

Sista ansökningsdag 2023-04-16
Arbetsplats Forsknings- och utbildningsavdelningen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS414/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Forsknings- och utbildningsavdelningen på Akademiska sjukhuset omfattar flera enheter och har ca 25 anställda. Vid FoU-avdelningen, där tjänsten som ekonom kommer att vara placerad, ingår enheter för forskningsstöd där vi idag jobbar 8 personer med administrativt stöd till forskare. Enheten hanterar externa bidrags- och uppdragsfinansierade projekt, såväl nationella som internationella, inklusive EU-projekt. Enheten stödjer även andra förvaltningars externt finansierad projekthantering. Vi har ett nära samarbete om forskning med Uppsala universitet.

Du kommer att vara delaktig i enhetens målsättning att administrativt förbättra, effektivisera och skapa bästa möjliga förutsättningar för den kliniska forskningen på sjukhuset. Du deltar aktivt i att bygga upp en hållbar administrativ forskningsstruktur, där nationella projekt blir ditt fokusområde. Arbetet kräver att du både kan jobba självständigt och i grupp samt att du ska trivas med att samarbeta på olika nivåer inom organisationen.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med uppföljning och redovisning externa bidrags- och forskningsprojekt. Det innebär att du stödjer forskaren vid projektansökningar, budgetplanering, uppföljning samt återrapportering till finansiär. Tillsammans med projektledaren kommer du att ansvara för att ge en rättvisande bild av det ekonomiska läget i projektet. Arbetsuppgifter som ekonom innefattar även löpande rutinarbete och verksamhetsutvecklande samarbete. Vi bygger tillsammans upp en hållbar och effektiv struktur för hantering av forskningsprojekt samtidigt som vi löpande tar hand om frågeställningar och administration för att stötta forskare och forskningspersonal. Du samarbetar med andra ekonomer inom organisationen och agerar som ekonom för projekten.

Dina kvalifikationer

Du som söker har en högskoleexamen inom för oss relevant område. Vidare har du har erfarenhet av projekt-och ekonomiadministration, redovisning eller som controller. Du är en van Excelanvändare och kan sätta dig in i olika ekonomi och IT-stödsystem. Vi lägger stor vikt vid att du jobbar strukturerat och är noggrann med detaljer. Du måste ha god förmåga att hålla deadlines. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom hälso- och sjukvården.

Din kompetens

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och ansvarstagande och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, stresstålig och en god organisatör. Du är lösningsorienterad och har intresse av ekonomi och ekonomistyrning. I tjänsten ingår vissa enklare ekonomiadministrativa uppgifter. Du är engagerad i ditt arbete och du motiveras av att bidra till en större enhet. Denna roll ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga och vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta FoU-direktör Anna-Karin Wikström, anna-karin.wikstrom@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.