Medicinsk sekreterare

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Närvårdsenheten i Tierp-Älvkarleby
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH146/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en medicinsk sekreterare till vår nya verksamhet Närvårdsenheten Tierp Älvkarleby!

Vill du vara med och starta vår nya närvårdsenhet i Tierp? Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete där du får vara med och bygga upp en trygg, patientsäker och god vård med patienten i fokus. Följ med på vår resa mot effektiv och nära vård 2030!

Vi söker nu en medicinsk sekreterare för tillsvidareanställning på 100%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras och vi kommer överens om lämpligt tillträdesdatum för tjänsten.

Ditt uppdrag

Hos oss har du alla de varierande arbetsuppgifter som ingår i rollen som medicinsk sekreterare. Övriga administrativa arbetsuppgifter kan förekomma exempelvis ansvara för HSA-katalog, tidboksläggning, fakturahantering, IT-stöd etc. Arbetsuppgifterna kan komma att växa fram då enheten ännu är i uppbyggnadsfas med vikt på flexibelt temabaserat arbetssätt i samverkan.

Din kompetens

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare med några års erfarenhet av yrket. Du behöver ha goda kunskaper i MS Officeprogrammen. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta i journalsystemet Cosmic samt har kunskaper för registrering enligt DRG.

Du är serviceinriktad, noggrann, van att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du har också en god förmåga att samarbeta och att organisera ditt arbete.

Vår verksamhet

Närvårdsenheten är en del av Vårdcentrum Tierp. Enheten startade upp under hösten 2022 och är på väg att bli en 24/7 verksamhet placerad i lokaler som finns i Vårdcentrum Tierp, mellan Uppsala och Gävle, med goda pendlingsmöjligheter.

Enheten har startat upp med en mindre verksamhet och kommer succesivt utöka till ca 18 vårdplatser med kortare vårdtid och med anpassade in- och utskrivningsflöden. Uppdraget är på primärvårdsnivå från 17 år och uppåt. Avdelningen kommer troligen i första hand att vända sig mot äldre patienter med komplexa behov och som behöver inneliggande sjukvård men inte kräver sjukhusets resurser. Viss dagvård ska också kunna erbjudas. Vi arbetar utifrån personcentrerad vård och synsätt både mot patienter, anhöriga, kollegor och samarbetspartners. Samverkan mellan olika vårdgivare är viktigt för oss för att få en sömlös vård.

Vi arbetar tillsammans för att skapa en sammanhållen vårdprocess där alla vet sin roll och där alla kan bidra till tydlighet och trygghet för patienter och anhöriga. Vi kommer att arbeta utifrån personcentrerad vård där stor vikt läggs på att även patienten har en självklar delaktighet i planeringen av sin vård.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Therese Annas-Ljung therese.annas.ljung@regionuppsala.se, eller Gruppchef/Koordinator Nathalie Henriksson nathalie.henriksson@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast 9 april 2023. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.