Specialistläkare till luftburen intensivvård

Sista ansökningsdag 2023-04-14
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS418/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Luftburen intensivvård är en egen sektion som ansvarar för sjukhusets flygburna transporter. Verksamheten är baserad vid Uppsala Garnison och har tillgång till en helikopter och vid behov kan även flygplan användas för att lösa transporten. Verksamheten utför framförallt luftburen intensivvård.

Årligen utförs ca 900 uppdrag, varav ca 550 av dessa är intensivvårdsuppdrag som framförallt sträcker sig mellan sjukhus i regionen, men kan även sträcka sig utomlands. På avdelningen arbetar specialistsjuksköterskor och läkare deltid, med huvudanställning på akademiska sjukhuset inom intensivvård eller anestesi.
Enheten ingår även i länets prehospitala sjukvård då annat uppdrag ej utförs.

Då en av våra medarbetare nu söker sig vidare mot nya utmaningar så söker vi en legitimerad läkare med svensk specialistkompetens inom anestesi och intensivvård.

Ditt uppdrag

Du bildar tillsammans med en sjuksköterska ett team som utför intensivvårdstransporter för Akademiska sjukhuset och andra vårdgivare.
I tjänsten ingår även prio 1 verksamhet i framförallt det egna länet, men även i kringliggande län. Vi driver tillsammans verksamhetens utveckling och patientsäkerhet aktivt.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med genomgången specialistutbildning inom anestesi och intensivvård. Du har också genomgått ATLS-utbildning och har B-Körkort.

En god fysik och hälsa är önskvärd då tunga lyft, oregelbundna mattider och långa vakenhetsperioder kan förekomma.

Personliga egenskaper som vi värdesätter i urvalsprocessen är samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och ödmjukhet. Vi ser också att du är en utpräglad lagspelare som har lätt för att bilda team och samarbeta med andra samt att du i mötet med andra är en god ambassadör för Region Uppsala.

Meriterande: 
PHTLS eller jämförbar kurs.
Tidigare erfarenhet från liknande verksamheter inom eller utanför Sverige.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 20% sysselsättningsgrad inom luftburen intensivvård. Grundanställning på någon av Akademiska sjukhusets intensivvårds- eller anestesiavdelningar är önskvärt men kan diskuteras. Sysselsättningsgraden sätts via lokalt kollektivavtal och kan komma att ändras efter verksamhetens behov.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Luftburen intensivvård, Per Bondegård, tel. 018- 611 48 59
Medicinsk ledningsansvarig, Jyrki Tenhunen, tel. 018-611 21 98
Facklig företrädare nås via växeln, tel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. 
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla? https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.