Dietist med intresse för enteral nutrition

Sista ansökningsdag 2023-04-23
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS426/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi en dietist inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar ett 20-tal dietister som utgår från dietistmottagningen, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. Du kommer att ha din kliniska placering inom öppenvården där du arbetar med patienter i hemmet och på särskilt boende som har enteral nutrition.
  
Att vara dietist på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt teamarbete, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov.

Ditt uppdrag

Du kommer att utgå från Akademiska sjukhuset men en stor del av arbetsuppgifterna utförs via hembesök i ordinärt och särskilt boende i hela länet, framförallt i norduppland och Enköping. Du kommer att samarbeta tätt med en kollega som har samma uppdrag men annat geografiskt område.

Du kommer att arbeta med nutritionsbehandling av personer med enteral nutrition vilket innefattar att ordinera och förskriva sondmat och tillbehör enligt regionens riktlinjer. I arbetsuppgifterna ingår även att utbilda och handleda patienter, närstående, vårdpersonal och assistenter m. fl. i hantering kring sondmatning.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling av sondmatspatienter och produktkännedom om enterala lösningar och tillbehör ser vi det som meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut. För tjänsten krävs B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100% under perioden 1/6 2023-30/9 2024.  Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Som anställd finns möjlighet till Friskhuset, som är en friskvårdsanläggning vars tjänster är tillgängliga för alla medarbetare inom Region Uppsala. Där finns ett gym med både möjlighet till styrke- och konditionsträning och gruppträningspass måndag till fredag. Hos Friskhusets fysioterapeuter kan du få konsultation för olika typer av besvär och du kan också gå någon av de kurser som hålls på olika teman, bland annat huvudvärk, artros och smärta i nacke och axel. Friskhuset erbjuder också kurser som bland annat mindfulness, stresshantering och yoga och där jobbar också flera massörer.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson 018- 611 97 34
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.