Processledare för anskaffningsprocessen till medicinsk teknik

Sista ansökningsdag 2023-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS459/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Medicinsk teknik söker en processledare för anskaffningsprocessen.

Vår verksamhet

Medicinsk teknik (MT) är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 13485 och verkar inom Region Uppsala. Verksamheten omfattar huvudprocesserna anskaffning, risk- och säkerhetshantering, underhåll samt forskning, utveckling och utbildning. Avdelningen består idag av ca 60 medarbetare. Våra honnörsord är ödmjukhet, skicklighet och långsiktighet.

Ditt uppdrag

Uppdraget är som processledare för MT:s Anskaffningsprocess. Som en av fyra processledare i organisationen ska du aktivt bidra till ledning och utveckling av avdelningen tillsammans med kvalitetssamordnaren och avdelningschefen. Du ansvarar för utveckling av processen genom utarbetande av rutiner och instruktioner relaterade till processen och mäter och följer upp processens nyckeltal och mål. Du kommer att arbeta med information och utbildning av vår personal inom processen. Du ska även kunna representera Medicinsk teknik inom olika frågor rörande processen internt och externt. Du kommer också ha en roll i Akademiska sjukhusets prioriteringsgrupp för investeringar.

Processledarna ingår i medicinsk tekniks ledningsgrupp tillsammans med cheferna. Processledarna och kvalitetssamordnaren utgör ett team som jobbar nära varandra med att tillsammans utveckla och driva kvalitetsfrågor. För oss är det viktigt att trivas på jobbet och tycka det är kul att jobba med frågor rörande medicintekniska produkter på ett sätt som i slutändan bidrar till en bättre vård för våra patienter. I anskaffningsprocessen ingår aktiviteterna anskaffningsstöd, ankomstkontroll och avskaffning av medicintekniska produkter samt ny- och ombyggnation som involverar medicintekniska produkter.

Vi har ett nära samarbete med upphandlare och inköpare på Regioninköp och upphandling.

Dina kvalifikationer

Du bör vara högskoleingenjör med medicinteknisk inriktning eller annan teknisk utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren anses likvärdig. Du ska ha mångårig erfarenhet av arbete med medicinsk teknik.t
Certifiering från MTF (Svensk förening för medicinsk teknik och fysik) är ett krav. Motsvarande bedömning för tjänsten kan göras internt på MT för de medarbetare som formellt inte kan bli certifierade av MTF.

Din kompetens

Som person är du intresserad av att arbeta med kvalitetsfrågor. Du är organiserad, flexibel, lyhörd, visionär, noggrann, har en god förmåga att dokumentera och kan presentera processen och kvalitetsledningssystemet i olika sammanhang, både internt och externt. Du har förmåga att motivera andra till att jobba med kvalitet på ett sätt som i slutändan bidrar till en bättre vård. Du har ett stort intresse för upphandlingsfrågor gällande medicinsk teknik. Personliga egenskaper är av stor vikt vid urvalet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning med grundanställning som sjukhusingenjör, med ett tidsbegränsat förordnande som processledare på tre år, som kan förlängas. Processledaruppdraget är beräknat till ca 50% av en heltid. Specifika uppdrag inom området medicinsk teknik kommer att kombineras med tjänsten för resterande del.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef för medicinsk teknik Ulrica Fjärstedt 018-6113328

Fackliga kontaktpersoner: 
Sveriges ingenjörer, Håkan Sjöstrand 018-611 55 45
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.