Sjuksköterska till thoraxuppvaket, TUVA

Sista ansökningsdag 2023-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS407/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du jobba med postoperativ vård? Vill du utvecklas, få erfarenhet och utbildning inom både postoperativ vård och intermediärvård?  Önskar du vara ledig på helger och röda dagar?
Vi expanderar TUVA och utvecklar nya arbetssätt, därför ska vi nu utöka vår arbetsgrupp. Tveka inte att söka till oss, vi har introduktion med utbildning och träning för att du ska känna dig trygg i arbetet.

Vår verksamhet

Thoraxintensiven består av: TUVA som i nuläget har 4 uppvaksplatser/längre postoperativ vård samt TIVA, som är en iva-avdelning med 6-8 intensivvårdsplatser. TUVA/TIVA är en specialistavdelning för hjärt- och lungpatienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad efter thoraxkirurgi. Vi utvecklar konstant nya arbetssätt, med bl.a. kateterburen kirurgi, robotkirurgi och större hjärt-/lungkirurgiska operationer vilket innebär att vi ska expandera och utveckla TUVA-verksamheten. Inom thorax har vi ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och gemensamt ansvar, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientens vårdkedja. Effektivitet och patientsäkerhet står i fokus!

Vår uppvaknings-/postoperativa sal har öppethållande måndag morgon till fredag kväll, dygnet runt. Vi har stängt på helger och röda dagar.

Ditt uppdrag

Som grundutbildad sjuksköterska på TUVA kommer du att jobba med specialiserad och bred postoperativ vård. Du får möjlighet att utveckla hela ditt register som sjuksköterska, från komplicerad smärtbehandling och övervakning av sviktande vitalparametrar till basal omvårdnad. Du arbetar i team med sjuksköterska/undersköterska och har ansvar för 2 - 4 patienter. Den postoperativa vården är under ständig utveckling för att möta patienternas behov och optimera patientflödet.

Dina kvalifikationer

Du är grundutbildad sjuksköterska, tidigare erfarenhet av postoperativ-/intermediärvård är meriterande men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som flexibilitet, god självkännedom och kommunikation. För sökande utan tidigare erfarenhet har vi ett utarbetat gediget program.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ta chansen och bli en del av vårt team, en mycket trevlig arbetsplats med omväxlande arbete och individuellt anpassad introduktion. Du får en handledare som ger vägledning, feedback och hjälper dig i din utveckling. Fortlöpande kompetensutveckling med utbildningsdagar, postop-kurs 7,5 poäng samt CALS-utbildning. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt arbete.

Vill du hospitera hos oss så tar vi gärna emot dig, ring till TIVA-koordinatorn på telefon 018-611 25 59.

Vill du veta mer?

Patrik Wallnor Fundin tf avdelningschef, 
070-6112708, patrik.wallnor.fundin@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00
Läs mer om thorax verksamhet här På thorax utvecklas du genom ett helt yrkesliv | Akademiska

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.