Traumakoordinator till verksamhetsområde kirurgi

Sista ansökningsdag 2023-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS603/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde kirurgi har drygt 350 anställda medarbetare och bedriver öppen och slutenvård av patienter med kirurgiska sjukdomar. Verksamheten är fördelad på åtta kirurgiska sektioner, fyra vårdavdelningar och fyra mottagningar. I vårt uppdrag ligger att ansvara för både länssjukvård och högspecialiserad vård av riks- och regionpatienter samt de från utlandet. Vi bedriver dessutom forskning, utbildning och utveckling.

Akademiska sjukhuset är Sveriges enda universitetssjukhus med en komplett traumaverksamhet innefattandes samtliga specialiteter under samma tak. Drygt 2000 medarbetare är involverade i traumaverksamheten. Vi är Sveriges största sjukhus för sekundärtransporterade traumapatienter och ledande traumaverksamhet nationellt med flera verksamheter inom nationell höspecialiserad vård.

Ditt uppdrag

Som traumakoordinator kommer du att ha en viktig roll för region Uppsala där du arbetar övergripande med traumafrågor både inom region Uppsala och i samarbete med övriga regioner i den Mellansvenska sjukvårdsregionen. Du är direkt underställd sektionschefen för akut-och traumakirurgi, och bistår denne samt traumaansvarig kirurg i den sjukhusövergripande arbetsgruppen för trauma.

Tjänsten är på 30% och kombineras med arbete som sjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom din grundprofession med sammanlagd arbetstid upp till 100%.

I rollen som traumakoordinator kommer du att ha det övergripande samordningsansvaret för traumaledarutbildning, arbetsgruppen för trauma, multidisciplinära traumaövningar, mortalitets- och morbiditetskonferenser med dödsfallsanalyser samt videogransknings- och återkopplingsmöten för traumaomhändertagande. Du deltar även i övergripande förbättringsarbete och extern granskning av sjukhusets traumaverksamhet. Du kommer också vara involverad i kvalitetsmätningar och dokumentstyrning (PM/riktlinjer) där du kommer att vara en av redaktörerna i plattformen DocPlus. Du kommer ha ett nära samarbete med traumaansvariga läkare och sjuksköterskor inom alla verksamhetsområden med traumaverksamhet, framför allt akutmottagning, kirurgklinik, intensivvård och operation. Du medverkar även i övrigt i traumaverksamhetens kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor, både i sjukvårdsregionen och vår egen region.

Här får du även möjlighet att påverka genom att leda projekt, komma med nya idéer för att utveckla verksamheten, implementera nya rutiner och arbetssätt men också att göra regelbundna uppföljningar.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med kunskap inom de områden som nämns ovan men framför allt har du ett stort intresse för traumaverksamhet med utvecklings- patientsäkerhets- och kvalitetsfrågor. Meriterande är att du har en magisterexamen inom omvårdnad/vårdvetenskap. Vi ser gärna att din grundprofession är inom anestesi, intensivvård eller akutsjukvård. För att lyckas i rollen bör du ha goda erfarenheter av kvalitetsutvecklings- och projektarbete samt av ledning och uppföljning av projekt. Då arbetet sker i nära samarbete med våra läkare, ledningsansvariga, undersköterskor samt sjuksköterskor ställer vi höga krav på samarbetsförmåga.

Din kompetens

Som person är du drivande, ansvarstagande och självständig, men du är också lyhörd för andra. Du känner dig trygg i ditt arbetssätt och har stort intresse för att utveckla och jobba med förbättring. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 30%, provanställning kan komma att tillämpas. Lön och tillträde enligt överenskommelse och intervjuer sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef akut -och traumakirurgi Håkan Andréasson, 018-611 63 09
Traumaansvarig läkare Fredrik Linder, 018-611 46 34
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet, Anna Högvall nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag gått ut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.