Sjuksköterska/röntgenssk, kunnig eller nyfiken på strålbehandling?

Sista ansökningsdag 2023-05-31
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS515/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Vi söker nu en sjuksköterska eller röntgensjuksköterska till strålbehandlingsavdelningen.

Vår verksamhet

Strålbehandlingsavdelningen är en av verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomars sektioner. Vår utrustning består av fyra linjäracceleratorer, datortomograf, MR-kamera och MR-linac samt två HDR efterladdare och enheter för bokning och dosplanering. Metoder för strålbehandling är under ständig utveckling vilket gör avdelningen till en mycket spännande och stimulerande arbetsplats med möjligheter till kompetensutveckling inom och utom enheten. Vi arbetar mycket med arbetsmiljö och satsar mycket på hälsofrämjande arbetsplats, trivselregler och använder dagligreflektionsverktyget, TeamTemp. Vi har högt i tak och har ett demokratiskt förhållningssätt.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder utvecklande arbete inom strålbehandling där onkologisk omvårdnad och högteknologisk vård utgör grunden för sjuksköterskans/röntgensjuksköterskans arbetsuppgifter. Arbetet hos oss kräver ett nära multiprofessionellt samarbete med läkare, undersköterskor, sjukhusfysiker och ingenjörer. Möjlighet att rotera mellan CT, MR, MRLinac och behandlingsrum finns.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska eller röntgensjuksköterska med vidareutbildning inom strålbehandling. Meriterande är erfarenhet av strålbehandling. Även du som är grundutbildad sjuksköterska eller röntgensjuksköterska är välkommen att söka. Du kommer gå på en intern introduktionsutbildning och sedan via kompetenssteget, även bli erbjuden uppdragsutbildning i strålbehandling på distans via Lunds universitet, med bibehållen full lön. Utbildningen, resor och boende under utbildningen står arbetsgivaren också för.

Din kompetens

Vi söker dig som kan och vill bidra med dina kunskaper och erfarenheter till vår arbetsgrupp. Du har en god samarbetsförmåga och kan organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på en arbetsplats med ett växlande arbetstempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser också att du är intresserad av utvecklingsarbete och kan som sjuksköterska/ röntgensjuksköterska ta ett ledande roll vid behov.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid, måndag-fredag dagtid. Vi har en bra och tydlig kompetensstege som gör det lätt att följa din kompetensutveckling. Tillträde enligt överenskommelse. 

En bra introduktion är en av grunderna till trivsel. Vi erbjuder därför en handledare/ mentor under dina första tre månader hos oss. Du få också som en del av introduktionen, besöka övriga sektioner/avdelningar inom vårt verksamhetsområde.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lavinia Okoth 0722-45 25 07, lavinia.akoth.okoth@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Nassrin Yosefi 0722-07 48 52, nassrin.yosefi.salekdeh@akademiska.se
Det finns möjlighet att komma på studiebesök hos oss. Tveka inte att höra av dig!

Facklig kontaktperson nås via växel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.