Fysioterapeut till kirurgi

Sista ansökningsdag 2023-06-06
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS624/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. 

Nu söker vi en fysioterapeut inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering arbetar flera fysioterapeuter, vilket innebär nära kollegialt utbyte och stöd. Din kliniska placering kommer att vara inom kirurgi där det händer mycket! Vi har flera utvecklingsprojekt på gång, och vi ser gärna att du växer i din roll hos oss! 

Ditt uppdrag

Vi satsar inom kirurgi och söker nu dig som är fysioterapeut med erfarenhet eller intresse av att arbeta med ett stimulerande uppdrag med kirurgiska patienter. Du ingår självklart också i ett kompetent team som tillsammans med andra professioner arbetar inom akutsjukvård med inriktning kirurgi, där de fysioterapeutiska åtgärderna spelar en betydande och avgörande roll! 

Som fysioterapeut inom kirurgi består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av insatser kopplade till preoperativ information och stöd, postoperativ mobilisering och andningsvård. Du bör därmed ha goda kunskaper inom mobilisering samt fysiologi och respiration eller ett stort intresse för att utveckla den kompetensen. Du bör också kunna prioritera och disponera din arbetstid då vårdtiderna oftast är korta. På kliniken arbetar du självständigt och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast med erfarenhet av och/eller intresse för kliniskt arbete inom kirurgi samt har intresse för att utveckla det fysioterapeutiska arbetssättet. Även du som är nyare i din roll är välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter behov.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Som person är du trygg, självreflekterande och nyfiken. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team och bidra med din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder två anställningar; en tillsvidareanställning från och med 2023-08-01 samt ett vikariat från och med 2023-09-01 till och med 2024-08-31. Som fysioterapeut hos oss ingår du i ett yrkesnätverk på sjukhuset och har möjligheter till vidareutveckling både internt och externt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33 
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Varmt välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.