Kurator till reumatologi 50% samt reproduktionscentrum 50%

Sista ansökningsdag 2023-06-07
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS635/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.  

Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar 35 kuratorer inom den somatiska vården, både i slutenvård och i öppenvård. Du kommer att ha din anställning vid avdelningen medicinsk och onkologisk rehabilitering. Din kliniska placering kommer att vara inom kvinnosjukvård och reumatologi. 

Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov och en individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag

Tjänsten är delad med 50% placering hos reproduktionscentrum (RPC) samt 50% inom reumatologi. På reproduktionscentrum arbetar flertalet olika professioner med assisterad befruktning. Där utförs komplexa utredningar och avancerade behandlingar av ofrivillig barnlöshet hos både män och kvinnor. Kuratorsrollen på RPC skiljer sig från den traditionella sjukhuskuratorns roll då arbetsuppgifterna främst handlar om utredning snarare än behandling och samtalsstöd. På RPC utför kuratorn psykosociala utredningar och bedömningar som är en del av en lagstiftad prövning alla patienter som ansöker om assisterad befruktning med donerade könsceller måste gå igenom. Kurator på RPC är också en del i utredningen som görs av ägg- och spermiedonatorer.  

Den andra delen av din placering är på reumatologen, främst öppenvård men viss slutenvård kan förekomma. Där kommer du träffa patienter enskilt och i grupp för stödjande, rådgivande och bearbetande samtal. En stor del av samtalsstödet handlar om att hitta nya förhållnings- och anpassningssätt till yrkes- och privatliv utifrån nya förutsättningar. 

Arbetet innebär nära kontakt mellan patient och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du ingår i en bemanningsgrupp där du tillsammans med andra kuratorer stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

- krisstöd
- psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete 
- stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter och anhöriga 
- leda grupper 
- samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare
- handledning av socionomstudenter
- deltagande i utvecklingsarbete

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och gärna har tidigare erfarenhet som kurator inom häls- och sjukvård. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator ses det som meriterande.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Som person är du trygg och öppen. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team såväl som självständigt. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion. Du behöver ha erfarenhet av att möta personer i kris och sorg.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning om 100% med 23-06-01 eller enligt överenskommelse. Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Gruppchef Jenny Wennersten 018-611 91 20
Avdelningschef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.