Sjuksköterska till BUP akutmottagning

Sista ansökningsdag 2023-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS641/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrins akutverksamhet ligger i psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset. Nu söker vi en ny kollega/sjuksköterska till vår trivsamma arbetsplats!

BUP’s akutmottagning, akutmottagningen tar emot patienter upp till 18 år med olika psykiatriska diagnoser. Sökorsakerna utgår från akut psykiatrisk problematik, du kommer att möta unga och deras familjer i svåra situationer i livet. Arbetet här är varierande, utmanande och väldigt lärorikt. Mottagningen har bra rutiner för hur vi hanterar och bedömer ärenden. En stor del av tjusningen med att arbeta med akutsjukvård är att man också behöver hitta individuella lösningar i de akuta situationerna. Att skapa hållbara lösningar för att det ska blir så bra som möjligt för de du möter är en viktig del i vårt arbete här. Du arbetar i par med en skötare samt primärjour. Vardagar dagtid har Bup akuten egen primärjour. På akutmottagningen kan söktrycket vara högt samt ojämnt.

BUP’s akutavdelning, avdelningen har 6 platser. Där  vårdas framför allt de patienter som söker till akutmottagningen och är i behov av mer och längre insatser än vad som kan erbjudas i öppenvård. Avdelningen har ingen diagnosinriktning utan inskrivningsorsakerna är många, men till de vanligaste hör suicidprevention, depression, bipolär sjukdom, psykossjukdom och ätstörningsproblematik. På avdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare, kurator samt läkare. I personalgruppen ingår även sjukhus lärare. 

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta på akutmottagningen dagtid tillsammans med en skötare och primärjour. På akutmottagningen görs bedömningar om patienten uppfyller kriterier för specialistvård. Sjuksköterska och skötare har även hand om akuttelefonen vilket är bemannat dygnet runt. Arbetet är intressant och omväxlande där man lär sig mycket. Vi arbetar för att utfallet av vårdinsatserna blir de bästa möjliga. Detta innebär bland annat att du kommer bygga allians med patienter och vårdnadshavare. Du kommer att bedöma olika symtom på psykisk ohälsa. Att handleda studenter är också en del av arbetsuppgifterna. Vi har nära samarbete med öppenvården. Här får du vara med och utveckla verksamheten för att skapa nya lösningar.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri eller grundutbildad med erfarenhet av psykiatri. Som person är du trygg, strukturerad och sätter patienten i fokus. Du är flexibel och engagerad samt noggrann och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet som sjuksköterska och erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. Meriterande är att ha arbetat inom akutpsykiatrin.

Vi erbjuder

Vi erbjuder 1 heltidstjänst på 100%  med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Helgtjänstgöring kan förekomma till viss del.

Du får ett spännande och utmanande uppdrag och vi har en bra personalgrupp där vi handleder och stöttar varandra. När du börjar hos oss så kommer du få en strukturerad introduktion. Samt regelbunden omvårdnadshandledning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Inför tillsättning kommer, enligt rutin vid anställning, utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas ut.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Eeva Böök 018-611 25 46
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.