Biomedicinsk analytiker till stamcellslab

Sista ansökningsdag 2023-05-28
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS640/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Söker du ett jobb som biomedicinsk analytiker där du får möjlighet att ta ansvar i en liten arbetsgrupp med stor flexibilitet och mycket omväxling under strukturerade former? Då söker vi kanske dig!

Vår verksamhet

Vår främsta uppgift är att hantera, frysa in och förvara hematopoetiska stamceller mellan cellinsamling och transplantation. Vi jobbar hands-on i vår rensrumsanläggning och cellerna förvaras efter infrysning i stora kvävetankar. Dessa celler möjliggör behandling av olika blodsjukdomar och transplanteras till svårt sjuka patienter.

Vi har också en stor verksamhet med flödescytometri där vi främst analyserar blodstamceller men också gör immunbristutredningar och kvalitetstester åt flera blodcentraler i hela regionen.

Stamcellslab är en liten men engagerad, stolt och glad grupp individer som nu söker en likasinnad som kan hänga med in i framtiden där cellterapier blir allt viktigare och vanligare. Vi jobbar i ett högt tempo då vi gör allt från att mikroskopera till att ta emot stamcellskurirer från världens alla hörn.

Vi vill utöka vår arbetsgrupp på stamcellslab på Akademiska sjukhuset med ytterligare en biomedicinsk analytiker!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser. Du talar och skriver svenska flytande. Det är meriterande om du har vana av att arbeta med celler i steril miljö, gärna renrumsarbete, samt har erfarenhet av flödescytometri.

Din kompetens

Utöver ovanstående så lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi vill att du är driftig, prestigelös och bra på att samarbeta. Hos oss är det extra viktigt att du är noggrann och ansvarstagande eftersom vårt arbetsmaterial ska transplanteras till patienter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 1 september 2023. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Lena Wehlin, 018-611 3634
Processansvarig BMA Ewa C Jansson, 018-611 4183
Facklig kontaktperson Hillevi Henryson, Naturvetarna, tel.  018-611 4188

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

För att din ansökan ska vara komplett så ska den innehålla:

  • CV och ett personligt brev på svenska
  • Bevis på yrkeslegitimation eller andra relevanta bilagor


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.