Sjuksköterskor till barnsjukhusets introduktionsprogram

Sista ansökningsdag 2023-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS652/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet


Barnavdelningen för blod- och tumörsjukdomar 95 A 
Barnonkologen är ett av Sveriges fyra kompletta barnonkologiska centra och till oss kommer barn i åldrarna 0–18 år för utredning och behandling av olika blod och tumörsjukdomar. Det finns även en barnonkologisk mottagning kopplad till avdelningen. 

Barnavdelningen för neurologi, ortopedi, kirurgi och urologi 95 B 
Avdelningen för barnkirurgi är delad i fyra delar; kirurgi, urologi, neurologi och ortopedi. Här finns en gemensam dagvårdsverksamhet. Hit kommer barn i åldrarna 0–18 år från hela Mälardalsregionen och Norrlandregionen för utredning, behandling och operation. 

Avdelningen för akut och specialiserad pediatrik 95 E 
Akutvårdsavdelningen 95 E är en del av sektionen för akut barnsjukvård där även barnakutmottagningen och avdelningen för specialiserad pediatrik ingår. På avdelningen vårdar, behandlar och utreder vi barn i åldern 0–18 år som är i behov av några dagars sjukhusvård. Främst vårdar vi barn med någon form av infektion, barn med diabetes och barn som är i behov av hjärtövervakning. 

Intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95 F 
Intensivvårdsavdelningen för nyfödda bedriver högspecialiserad neonatal intensivvård, intermediärvård samt nyföddhetskirurgi för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Till denna stora sektion tillhör även en transportverksamhet inklusive luftburen intensivvård för nyfödda, mottagningsverksamhet och barnsjukvård i hemmet. 

Ditt uppdrag

Barnsjukhuset erbjuder nu ett nytt introduktionsprogram för sjuksköterskor. Här kommer du att få en möjlighet att ta del av och vårda barn, från det förtidigt födda barnet till 18 år. Du kommer ges tillfälle att arbeta inom olika delar av barnsjukhuset och därmed få kunskap om sjuksköterskans avdelningsspecifika arbetsuppgifter men även andra professioner som ingår i teamet kring barnen och deras familjer. Detta kommer ge dig en unik möjlighet att utvecklas inom din roll som sjuksköterska.    
  
Introduktionsprogrammet pågår under drygt ett år och under den tiden kommer du få en kort introduktion på varje avdelning och sedan rotera mellan respektive vårdavdelning under 12 veckor; Barnavdelningen för blod- och tumörsjukdomar 95 A, Barnavdelningen för neurologi, ortopedi, kirurgi och urologi 95 B, Avdelningen för akut och specialiserad pediatrik 95 E och Intensivvårdsavdelningen för nyfödda 95F. 

En studiedag är inplanerad cirka varannan vecka och kommer att ägnas åt exempelvis hospiteringar, föreläsningar eller reflektion. Efter avslutat introduktionsprogram på barnsjukhuset kommer du placeras vid en av de fyra avdelningarna. Du kommer få möjlighet att lämna in önskemål om vilken avdelning du skulle vilja bli anställd på. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett år klinisk erfarenhet och som vill ha en yrkesmässig utmaning genom att arbeta med barnsjukvård. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med rotation mellan antingen dag, kväll och natt eller dag och kväll beroende på vilken avdelning du befinner dig på. På alla avdelningar arbetar du helger.  

Introduktionsprogrammet har två starttillfällen inplanerade; grupp 1 börjar i november 2023 och avslutar i november 2024 samt grupp 2 som börjar i april 2024 och avslutar i maj 2025. Här kan du läs mer om Akademiska barnsjukhusets introduktionsprogram för sjuksköterskor. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om introduktionsprogrammet eller tjänsten, välkommen att kontakta: 
Avdelningschef Jacoba Wennergren, jacoba.wennergren@akademiska.se 
Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet, Magnus Grabski, 018-611 59 50 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.