Biträdande avdelningschef till SCAPIS testcenter

Sista ansökningsdag 2023-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS654/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi ska starta upp ett tillfälligt testcenter som en del av SCAPIS – ett stort nationellt forskningsprojekt inom hjärta-lungor. Ett testcenter dit 2500 deltagare kommer på besök och genomför ett antal undersökningar, så som EKG, blodtryck, blodprov, spirometri. Allt inom loppet av 21 mån. Ett team med 6-8 medarbetare bestående av sjuksköterskor, BMA, undersköterskor arbetar tillsammans under ledning av avdelningschef, bitr avdelningschef och studieläkare.

Vi ska vara redo att välkomna vår första deltagare i mars 2024!

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef arbetar du mestadels operativt, underställd din avdelningschef. Första 1-2mån är förberedelse, tillsammans med avdelningschef koordineras allt som behövs för att Testcentret ska tas i drift. Bemanningsplanering, introduktionsutbildning, rutiner och inflytt i lokal etc. När testcentret är i drift liknar det kliniskt mottagningsarbete. Du ansvarar för det dagliga arbetet med flöde, kvalitet, bemanning och arbetar 50% kliniskt med forskningsbesök. Våra forskningsdeltagare ska erbjudas ett positiv besök av hög kvalitet. Din roll är att leda arbetet med detta som mål. Kvalitetsuppföljning och utbildningsinsatser sker kontinuerligt och ingår i ditt uppdrag. Din främsta resurs är dina kollegor, ett mindre team som har möjlighet att utforma arbetssätt utifrån kompetens och intresse. Du arbetar aktivt för att skapa ett gott arbetsklimat som leder till ett gott resultat. Administrativa uppgifter så som schemaläggning ingår. Du kommer ha personalansvar för ett antal medarbetare och är närmsta chef där medarbetarsamtal ingår.

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterska, BMA, eller undersköterska. Chefserfarenhet är inget krav men meriterande. Vi vill att du som söker är en lagspelare, en lugn och trygg person som bidrar till ett gott arbetsklimat. Har god administrativ förmåga, goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Arbetet kräver noggrannhet, god samarbetsförmåga och datorarbete i olika system. Klinisk erfarenhet av EKG, provtagning, spirometri är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En projektanställning på heltid from januari 2024 tom december 2025, tillträde enl överenskommelse. Arbete i ett fokuserat, mindre team med ett tydligt uppdrag och mål. Ledarskapsarbete tillsammans med erfaren projektledare/avdelningschef. Arbetsuppgifterna varierar och vi hoppas att du därmed får vidga din kompetens, dels inom ledarskap men också inom hjärt-lungmedicin samt klinisk forskning. Sist men inte minst får du träffa alla våra forskningsdeltagare, en mycket positiv miljö där vi alla har samma mål: att bidra till forskning för att i framtiden minska risk att drabbas av hjärt-kärl-lungsjukdom!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Projektledare Josefin Fredriksson 018-617 15 86
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.