Kombinationstjänst sjuksköterska med utskrivningsansvar

Sista ansökningsdag 2023-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS662/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kirurgavdelning 70C är en av tre avdelningar som ingår i verksamhetsområde kirurgi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning transplantationskirurgi, lever/pankreas- och esofagus/ventrikelkirurgi. Största delen av vår verksamhet är planerad kirurgi men vi bedriver också en viss del akut och subakut vård med direktintag till avdelningen från våra samarbetsregioner.

Till avdelningen hör också transplantationsmottagningen, dit våra patienter kommer på utredningar och återbesök inför och efter transplantation. Mottagningen bemannas till viss del av personal från avdelningen. Avdelningen har 20 vårdplatser som bemannas av ett stort och engagerat team av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, chefer, dietister, fysioterapeuter och farmaceuter. 

Eftersom majoriteten av avdelningens patienter kommer från någon av våra samarbetsregioner, har vi behov av en samordningsfunktion som kan sköta kontakt, planering och uppföljning med hemsjukhus. Många patienter är också äldre och har ett förändrat behov av kommunala insatser efter utskrivning där vi vill kvalitetssäkra denna process så vi följer utskrivningsprocessen för en mer effektiv och säker utskrivningsplanering. Därför söker vi nu dig som vill kombinera kliniskt arbete på vårdavdelning med utskrivningsansvar.

Ditt uppdrag

Som utskrivningsansvarig sjuksköterska på avdelningen är ditt uppdrag att tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor planera inför patientens hemgång eller återkomst till hemsjukhus. Du ansvarar för att tillgodose patientens informationsbehov vid utskrivning och ser till att patienten känner sig trygg inför hemgång. Eftersom majoriteten av våra patienter är utomlänspatienter kommer du arbeta en stor del av din arbetstid med att samordna utskrivningar till hemsjukhusen. Vissa patienter har också behov av kommunala insatser efter utskrivning och du planerar och ansvarar för detta i samråd med patient och vårdteamet.

Du kombinerar uppdraget som utskrivningsansvarig med att arbeta kliniskt på vårdavdelningen. I den kliniska delen av dina arbetsuppgifter ingår att ta hand om postoperativa patienter vilket innefattar både praktiska arbetsuppgifter såsom administrering av läkemedel, infusioner, injektioner och hantering av smärtpumpar men också mer administrativa arbetsuppgifter såsom patientundervisning och identifiering av omvårdnadsbehov och riskområden. Tillsammans med våra erfarna och kompetenta undersköterskor planerar och leder du arbetet med patienten i fokus.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av koordinering och utskrivningsplanering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med Cosmic LINK och utskrivningsprocessen samt om du har några års erfarenhet som sjuksköterska. Uppdraget som utskrivningsansvarig sjuksköterska är fördelat på 50% arbete som utskrivningsansvarig sjuksköterska kombinerat med 50% kliniskt arbete på avdelningen. Arbetstiden vid utskrivningsuppdraget är förlagd till dagtid och i den kliniska tiden förekommer enstaka helgpass och kvällar.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat. Omfattning och tillträde enligt överenskommelse. Vi söker två sjuksköterskor som arbetar omlott med detta uppdrag i schemat. Dessa två sjuksköterskor kommer ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med varandra.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Frida Resare, Avdelningschef, 018-611 70 77, frida.resare@akademiska.se 
Jenny Johansson, Bitr. Avdelningschef, 018-611 45 20, jenny.m.johansson@akademiska.se
Victor Back, Bitr. Avdelningschef, 018-611 45 17, victor.back@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.