Fysioterapeut med rehabkoordinatorsuppdrag

Sista ansökningsdag 2023-05-31
Arbetsplats Stenhagens Vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH195/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du blir vår nya Fysioterapeut på Stenhagens vårdcentral?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 80% som Fysioterapeut med rehabkoordinatorsuppdrag, med tillträde enligt överenskommelse. 

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Läs mer om våra förmåner här. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. 

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifterna kommer att bestå av primärbedömning, behandling, uppföljning och träning av patienter med symtom, sjukdomar och skador i rörelse- och stödjeorgan. Du kommer att ha ett självständigt ansvar för bedömning och behandling, där val av åtgärder ska basera sig på tillgänglig evidens och befintliga riktlinjer.

I uppdraget som rehabkoordinator ska du hjälpa enheten att skapa rutiner och struktur för att kunna bedriva en patientcentrerad och kvalitetssäker sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess. Det innebär att ge stöd till patienter som är eller riskerar bli sjukskrivna samt vid behov leda och organisera avstämnings- och rehabiliteringsmöten samt ha kontakt med Försäkringskassan. I samråd med patienten initiera en tidig kontakt med patientens arbetsgivare. Du ska vara en konsultativ och informativ resurs till enheten i försäkringsmedicinska frågor. Du ska verka för en ökad samverkan internt på enheten samt med andra vårdgivare. Du ska tillsammans med verksamhetschefen inhämta och analysera sjukskrivningsstatistik.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med erfarenhet av primärvård. Om du har erfarenhet inom rehabkoordinering är det särskilt meriterande. 

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra professioner men även att du har förmåga till självständigt arbete. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vår verksamhet

Stenhagen är en expansiv stadsdel, där vårdcentralen är en viktig del i området. Vårdcentralen växer och står i framkant för den nytänkande vården.  
Här jobbar idag flera professioner och ambitionen är att nu växa till en verksamhet som representerar alla yrkesområden inom vårdcentrals uppdraget.

Då Stenhagen är en växande arbetsplats kommer du få utlopp för dina nya idéer och din erfarenhet.
Här får du vara med i att förbättra patientflöden, vara en naturlig del i utvecklingsarbetet och bidra till förbättringsarbeten. Du får en varierande arbetsmiljö där du möter patienterna på gymmet, ute, i hemmet eller digitalt.

Stenhagen vårdcentral  tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö och förmåner som gör skillnad (läs om förmånerna här).

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta verksamhetschef Ulrika Widerholm, ulrika.widerholm@regionuppsala.se

Du når fackliga representanter via Region Uppsalas växel tel. 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast 31:a maj då intevjuer sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut. Bifoga kopia på din legitimation och intyg på det som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänste