Utbildningsstrateg

Sista ansökningsdag 2023-06-07
Arbetsplats Hälso- och sjukvårdsavdelningen
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK63/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Hälso- och sjukvårdsavdelningen är en sammanhållande och utvecklande kraft som ser till helhet och nytta för invånare och patienter. Vi stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås. Vi spanar och påverkar, styr och följer upp samt stödjer och förbättrar så att hälso- och sjukvårdens ledningar får bättre förutsättningar att bedriva och utveckla hälso- och sjukvården.

Region Uppsala är en universitetssjukvårdsregion vilket innebär att hälso- och sjukvården har ett omfattande och komplext utbildningsuppdrag. Utbildningsuppdraget, som bedrivs integrerat med vårduppdraget, omfattar klinisk praktik för studenter och elever från universitet, yrkeshögskolor, högskolor och vård- och omsorgsutbildningar, föreskriftsreglerade utbildningsuppdrag där vårdgivaren är huvudman, samt vidareutbildning av vissa yrkesgrupper.
För att stärka samordningen inom området för utbildningsstöd och för att möta morgondagens utmaningar har Hälso- och sjukvårdsavdelningen 2023 inrättat en ny enhet med uppdrag att verka för en sammanhållen utbildningsorganisation för Region Uppsalas sjukvårdsverksamheter.

Enheten, som är under uppbyggnad, kommer inledningsvis att bestå av utbildningschef och utbildningsstrateg men antalet medarbetare kan komma förändras över tid. I den inledande fasen kommer behov av samordning, stöd och uppföljning inom området för hälso- och sjukvårdens utbildningsuppdrag att kartläggas och en strategi för det fortsatta arbetet att tas fram.
Vi söker nu en utbildningsstrateg som vill vara med i detta viktiga arbete.

Ditt uppdrag

Du kommer i din roll som utbildningsstrateg att fungera som stöd för utbildningschef i dennes koordinerande, samordnande och uppföljande roll i frågor som rör utbildningsuppdraget.

I ditt uppdrag ingår att planera och genomföra kartläggningar, uppföljningar och utredningar, och att ta fram underlag för beslut i frågor som rör utbildningsuppdraget inom Region Uppsalas hälso- och sjukvård. Uppdraget kan också komma att innebära konkret arbete med frågor som rör samordning av specifika utbildningsuppdrag.

Utbildningsenheten arbetar nära den politiska ledningen vilket innebär att det ingår i uppdraget att utforma tjänsteutredningar/underlag eller svar till initiativ av olika slag och remisser. Det arbetet sker ofta under begränsad tid och mot fastställda tidsramar. Det är viktigt att du kan förhålla dig till förutsättningar i en politiskt styrd organisation.

I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med medarbetare och chefer inom hela Region Uppsalas hälso- och sjukvård, med privata vårdgivare och andra externa samarbetspartners. 

Dina kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av arbete med utredningsuppdrag, och av strategiskt arbete med kartläggning och uppföljning. Erfarenhet av arbete med utbildningsrelaterade frågor inom hälso- och sjukvård och dokumenterade erfarenheter av projektledning är meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, och goda kunskaper om och erfarenhet av arbete i Office365 (Excel, PPT).

Din kompetens

Vi söker dig som är självgående och strukturerad. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat och organiserat sätt. Du är mål- och resultatorienterad i ditt arbetssätt och dina prioriteringar, och du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. För rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tänker strategiskt och har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor och dess konsekvenser.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta utbildningschef Christina Halford, 018-611 30 77 för frågor om tjänsten och HR-partner Towe Jansson Wahlnäs, 018-617 49 91 för frågor om rekryteringsprocessen.

Fackliga representanter: Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni via länken nedan. Intervjuer planeras hållas under vecka 24.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!