Överläkartjänst inom kardiologi

Sista ansökningsdag 2023-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS683/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en överläkare för placering inom arytmienheten som ska ha kompetens inom elektrofysiologi och kardiogenetik. I tjänsten ingår att vara bakjour för kardiologsektionen.

Vår verksamhet

Hjärtsektionen på Akademiska sjukhuset står inför en stor förändring. Utvecklingen av avancerade kardiologiska behandlingsmetoder med framför allt kateterburen intervention men också utredningar inför öppna thoraxkirurgiska ingrepp ställer nya krav på en modern kardiologisk universitetsklinik. Under 2022 har därför hjärtsektionen på Akademiska sjukhuset genomgå en omstrukturering för att optimera tillgängligheten till högspecialiserad hjärtsjukvård, samtidigt som vi behåller vårt uppdrag att tillhandahålla högkvalitativ akut vård.

Om HLFYS (hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi)

Inom verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi bedrivs avancerad utredning och behandling av hjärt- och lungsjukdomar. Kliniken är organiserad i tre sektioner: hjärta, lungmedicin och klinisk fysiologi. På vår hjärtsektion bedrivs högspecialiserad kardiologisk vård med världsledande kvalitet inom ischemi, hjärtsvikt och arytmi med interventionslaboratorier där riks och regionvård levereras.

Inom arytmienheten bedrivs kateterablationer mot alla typer av takykardier, PM/ICD-implantationer, elektrodextraktioner och kardiogenetisk utredning av olika typer av jonkanalssjudomar och andra kardiomyopatier utöver hjärtsjukvård på mottagning och avdelning.

Dina kvalifikationer

Du som söker ska vara specialistläkare i kardiologi med minst 5 års klinisk tjänst efter specialistexamen. Du ska även vara medicine doktor. Tjänsten kommer delas mellan arbete med elektrofysiologi där du självständigt ska kunna utföra ablationer av de vanligare takykardierna och bedöma och hantera kardiogenetiska utredningar och frågeställningar. Pågående forskningsverksamhet är meriterande.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår att vara bakjour för kardiologsektionen. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Heléne Wallstedt 018-611 40 91
Sektionschef Stefan Lönnerholm 018-611 9139

Facklig företrädare Upplands allmänna läkarförening:
Elena Sciaraffia /Divan Ishak, kansli 018-6113495

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.