Beroendemedicinska mottagningen söker sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-06-11
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS369/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde beroende- och neuropsykiatri är den verksamhet inom Region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling, vårdprocesser och forskning. Beroendemedicinska mottagningen är en öppenvårdsmottagning som har flera olika behandlingsuppdrag men med fokus på beroendesjukdom och samsjuklighet.

På beroendemedicinska mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer och kuratorer i multiprofessionella team för att säkerställa att alla patienter får en god och säker vård. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och bibehålla en god vård- och arbetsmiljö, därför erbjuder vi regelbundet handledning och fortbildning. För oss är det viktigt att alla anställda ska känna sig trygga och bekväma med det arbete som utförs. Som nyanställd får du därför en lång introduktion och dessutom en egen mentor.

Personalen på beroendemedicinska mottagningen är öppen, positiv, trygg och väldigt kompetent vilket gör det lätt att komma som ny till mottagningen. På frågan, varför man ska arbeta på beroendemedicinska mottagningen, kommer följande svar från några sjuksköterskor i tjänst:

”- Det är utvecklande, utmanande och självständigt. Man utvecklas snabbt och får bred kunskap inom beroende och psykiatri!”

”- Man kan styra mycket över sin egen tid och det är kontorstider!”

”- Både snabba bedömningar och åtgärder, samt långa kontakter med patienter där man får ha ett mer övergripande perspektiv och samarbeta med flera instanser. Man får möjlighet att göra egna bedömningar, sätta in egna åtgärder och sedan följa upp.”

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på vår psykiatriska öppenvårdsmottagning har du en central roll i teamet. I samarbete med patient och kollegor från olika professioner bedömer och planerar du den enskilde patientens behov utav omvårdnad, samordning och medicinsk behandling. Du arbetar nära patienten och samverkar med psykiatrisk heldygnsvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser, samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg samt administrering av läkemedel.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet. Då vi är ett universitetssjukhus så är handledning av studenter inom din egen profession en självklar del av ditt uppdrag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri, erfarenhet av beroendevård eller akutpsykiatri är meriterande.

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gradvis ökat ansvar. Vi värderar att du har stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom ditt område. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid, med arbetstid dagtid måndag till fredag. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillsättning enligt överenskommelse. Inför anställning kommer kontroll att göras i misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jenny Marteleur, 018-611 21 46
Biträdande avdelningschef Caroline Carlsson, 018-611 99 27
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.