Sjuksköterska/specialistssk till endokrinmottagningen för barn och ungdom

Sista ansökningsdag 2023-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS690/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta med specialistsjukvård för barn och ungdom på vår endokrinmottagning? Då har vi möjligheten för dig!

Vår verksamhet

Inom sektionen för specialiserad pediatrik, en av sju sektioner inom Akademiska Barnsjukhuset, finns tio olika specialistområden samlade. Verksamhetens fokus ligger på barn och ungdomar med kronisk sjukdom som har behov av specialiserad och högspecialiserad vård och en betydande andel av våra patienter är riks- och regionpatienter.

Ditt uppdrag

Vi behöver en sjuksköterska till vårt stabila och mycket välfungerande team på endokrinmottagningen för barn och ungdom. Till oss kommer barn och ungdomar för bedömning av tillväxt, pubertetsutveckling, sviktande kortisolproduktion, rubbningar i sköldkörtelfunktionen och andra hormonella avvikelser. Vi tar emot barn och ungdomar från hela landet men det flesta patienter kommer från sjukvårdsregion Mellansverige. De flesta utredningar och behandlingar sköts via mottagningsbesök men ibland behöver detta göras inneliggande på avdelning.

Sjuksköterskans roll i teamet kring patienterna är central och arbetet är omväxlande. I arbetsuppgifterna ingår traditionellt mottagningsarbete med planering, telefonrådgivning, provtagning, läkemedelsgivning, information och undervisning, medverkan vid läkarbesök samt ansvar för egna sjuksköterskebesök. Vi har ett upparbetat nationellt samarbete inom endokrinvården för barn och unga och sjuksköterskor i hela Sverige ses årligen för att vidareutveckla omvårdnad, arbetssätt och metoder.

Att arbeta med barn är ett på många sätt givande och spännande arbete. Vi strävar alltid mot att göra barnet delaktigt i vården och samtidigt skapa ett gott samarbete med föräldrarna.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, företrädesvis med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete inom barnsjukvård är meriterande liksom erfarenhet mottagningsarbete och arbete med barn med endokrina sjukdomar. 

Din kompetens

Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med vård av barn och ungdomar. Du har god samarbetsförmåga, vill arbeta i team och vara med och utveckla vår verksamhet. Du har också en god organisatorisk förmåga och trivs med att vara navet i mottagningens arbete. Som person är du engagerad, självständig och trygg i din sköterskeroll. Du har lätt för att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med placering på endokrinmottagningen för barn och ungdom, specialiserad pediatrik. Delad tjänstgöring med annan mottagning kan bli aktuellt. Tillträde 1 september 2023, eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Charlotta Atuma, 018-611 93 20
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med att söka, intervjuer kommer ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!