Undersköterska med koordinator- och utbildningsuppdrag

Sista ansökningsdag 2023-06-05
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS692/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På neuroavdelning 85D vårdas patienter med en stor variation av neurologiska diagnoser. Vi har flertalet specialiserade team inom särskilda neurologiska diagnoser som t.ex . epilepsi, motorneuronsjukdomar, Parkinsons sjukdom och DBS (deep brain stimulation). Vi erbjuder både medicinsk och kirurgisk vård då en del av våra patienter genomgår lättare neurokirurgiska ingrepp. En stor del av vår planerade vård är regionpatienter från andra delar av Sverige men vi bedriver också akutverksamhet för länets invånare.

Ditt uppdrag

I uppdraget som vårdkoordinator hos oss blir du en viktig kontaktperson för både externa och interna kontaktpersoner så som patienter, kommunen, läkare och andra sjukhus. Din uppgift är att se till att flödet för patienten blir så effektivt och bra som möjligt. Det innebär tex att du ser till så att patienten är färdig för att läggas in för utredning eller operation genom att informera eller boka patienten på de undersökningar som behövs. Du kommer hantera väntelistan tillsammans med avdelningens vårdkoordinerande sjuksköterskor och läkare för att se till så att patienter bokas in med rätt prioritet. Du kommer ansvara för administrativt arbete kring registrering av väntelistepatienter

I ditt utbildningsuppdrag kommer du utbilda avdelningens undersköterskor i basal omvårdnad. Du är en viktig del i avdelningens patientsäkerhetsarbete,  där evidens och beprövad erfarenhet ligger till grund för avdelningens arbete. Du kommer delta i introduktionen av nya undersköterskor och tillsammans med utbildningsansvarig sjuksköterska arbeta med planering och genomförande av avdelningens utbildningsdagar. Du arbetar nära avdelningschef och biträdande avdelningschef kring planerade och genomförande av avdelningens utbildningsmål.
Uppdragen är fördelande ca 70/30 och kan vid behov balanseras åt olika håll beroende på behov av arbetsinsatser.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är undersköterska. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av planeringsarbete inom sjukvården. Du har intresse för ordning och reda, logistik samt intresse till att förbättra flöden med god patientsäkerhet. Erfarenhet av neurologi och/eller utbildning är meriterande. 

Din kompetens

Du sätter alltid patienten i fokus, du är ansvarstagande och trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med ett team. Ett högt tempo är för dig stimulerande. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad och utvecklingsintresserad. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid, dagtid, måndag till fredag, i din grundprofession. Uppdraget förlängs med 1 år i taget. Tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning kan ske löpande under annonstiden. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Erika Steffansson 018- 611 40 42
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din anställning:

Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/underskoterska-blir-en-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.