Överläkare i plastikkirurgi (bröstrekonstruktion), 2 tjänster

Sista ansökningsdag 2023-06-07
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS703/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi har en stark roll på Akademiska sjukhuset, med nära samarbete med flertalet specialistområden som t.ex allmänkirurgi, ortopedi, bröstkirurgi och ÖNH.
Verksamheten befinner sig i en omfattande utvecklingsfas inom klinik och forskning och har de senaste åren expanderat inom profilområdena nationell högspecialiserad brännskadevård, nationell högspecialiserad kraniofacial kirurgi, samt mikrokirurgiska rekonstruktioner inklusive bröst, lymfödem, facialis och head- och neckkirurgi.

Verksamhetsområdet inkluderar ca 200 medarbetare som på plastikkirurgen innefattar 12 specialistläkare, 4 ST-läkare, 3 underläkare och ett flertal randare samt nationella och internationella besökare. Vi driver stolt ett av världens främsta fellowships för mikrokirurgi och har stark representation på den internationella plastikkirurgiska scenen både akademiskt och kliniskt. Vi är en grupp som brinner för forskning och utbildning; och i verksamheten ingår även ett labb för forskning om sårläkning, benregeneration och bindvävsaktivering och ett labb för mikokirurgiskträning och studier.

Som en genomgående team-orienterad arbetsplats bedriver vi patientvård i multidisciplinära team, och ett flertal tvärprofessionella utvecklings- och forskningssamarbeten med olika aktörer inom sjukhuset och Uppsala universitet finns etablerade. Som plastikkirurg på Akademiska sjukhuset har du möjligheten att bli en del av en mångfacetterad och världsledande kirurgisk verksamhet, med stora möjligheter för professionell utveckling.

Ditt uppdrag

Som del av det mikrokirurgiska teamet med inriktning på bröstrekonstruktion erbjuder vi det unika och spännande uppdraget att leda och utveckla bröst-verksamheten på vår klinik. Vi har ett nära och välutvecklat samarbete med vår bröstkirurg kollegor, vilket vi nu hoppas kunna främja ytterligare.

Kliniskt innebär tjänsten bland annat regelbundna bröstrekonstruktionsmottagningar, bröst-MDK och onkoplastikronder och operationer. Operativt utför vi minst 2 fria bröstlambåer i veckan utöver implantat-baserade bröst rekonstruktioner. Vi har en strukturerad bröstrekonstruktions-verksamhet med egen klinikfotograf och även vår egna bröstrekonstruktions kontaktsjuksöterska som bl.a. håller regelbundna patientinformationsträffar. I tjänsten ingår utbildning av yngre kollegor och stor möjlighet till forskning.

Tjänsten är fokuserad på bröstrekonstruktion men även andra komplexa rekonstruktioner och mikrokirurgisk verksamhet kommer ingå utöver akut verksamhet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är överläkare och uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst.  

  • Legitimerad läkare med specialistkompetens inom plastikkirurgi
  • Klinisk erfarenhet om minst 5 år heltidstjänstgöring efter erhållande av specialistkompetensbevis.
  • Sub-specialisation/genuint intresse för bröstrekonstruktion
  • Mikrokirurgisk kompetens
  • Disputerad, med visat fortsatt intresse för forskning
  • Erfarenhet av ledarskap/förtroendeuppdrag
  • Starkt intresse för utbildning

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder två tillsvidaretjänster, tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse (heltid alternativt deltid). Jour och beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Läkarchef: Maria Mani 0738-670475 eller 018-611 04 71
Facklig representant nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.