Fysioterapeut sökes till nyöppnad geriatrisk strokerehabilitering

Sista ansökningsdag 2023-06-07
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS715/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Fysioterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som fysioterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.  

Ditt uppdrag

Vi söker nu engagerade personer som vill vara med i uppstarten av en geriatrisk rehabiliteringsavdelning med inriktning mot stroke och neurologi. Det finns flertalet fysioterapeutkollegor inom det geriatriska området, strokekedjan liksom på neurosidan. Respektive område har även tillhörande nätverk för att utveckla vården och möjliggöra kollegialt utbyte och stöd. Grunden för arbetssättet är ett nära samarbete i tvärprofessionella team som har en helhetssyn på patienten. Tillsammans arbetar teamet för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av bedömning och träning av patientens aktivitets- och funktionsförmåga. Hur kognitionen påverkar det motoriska utförandet är en viktig del i arbetet. Tillsammans i teamet ansvarar ni för att utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt ta tillvara på patientens egen förmåga. Utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt kontakt med fysioterapeut i kommun eller annan vårdenhet för planering av fortsatta insatser utgör också en del av dina arbetsuppgifter. I uppdraget ingår handledning av studenter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Har du tidigare erfarenhet av stroke- och neurologisk rehabilitering eller geriatrisk rehabilitering är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Din kompetens

Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla vår nya verksamhet. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner ansvar för din egen insats och våra patienter. Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom, 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.