Kurator

Sista ansökningsdag 2023-06-09
Arbetsplats Kungsgärdets Vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH240/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen till oss på Kungsgärdets vårdcentral!

Vi söker dig som är kurator som vill arbeta på vår vårdcentral. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Hos oss kommer du att ingå i ett team inom psykisk hälsa tillsammans med en annan kurator och tre psykologer och ditt arbetsområde kommer att vara psykosocial ohälsa som inte kräver specialistpsykiatrins resurser.

Som kurator arbetar du självständigt med patienter från 18 års ålder och uppåt. I arbetet ingår att ha stödsamtal, samtalsbehandling och rådgivning för att stärka patienternas resurser att bemöta och hantera sin livssituation t ex vid kris- och sorgebearbetning och stress- och utmattningsreaktioner.
Samtalsbehandling kan ske individuellt, i grupp eller via internet och videosamtal.

Du kommer även att arbeta med individuell psykosocial kartläggning och bedömning och stödja patienten med navigering bland samhällets olika stödresurser. Att skriva intyg och remisser och samverka med andra vårdgivare och myndigheter utifrån den aktuella patientens behov ingår också i arbetsuppgifterna. 

Din kompetens

Vi söker dig som har socionom- eller beteendevetarexamen och med erfarenhet av psykosocialt arbete. Erfarenhet från vårdcentralsarbete är meriterande, likaså om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator samt grundläggande psykoterapiutbildning. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga, trivs med och har erfarenhet av att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. 

Som person är du tydlig i din kommunikation, strukturerad i ditt arbetssätt och har god initiativförmåga. Du har pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor. Du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentralerna samt med våra vårdgrannar.

Vår verksamhet

Kungsgärdets vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och ligger centralt i Uppsala. Vi har cirka 9 000 listade patienter och är 28 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Våra patienter är allt från unga barnfamiljer och studenter till äldre medborgare. Det gör arbetet hos oss både omväxlande och stimulerande. 

Planen är att vi kommer att slås ihop med Flogsta vårdcentral och vi kommer då att ha fortsatt verksamhet vid Kungsgärdets Center. Det innebär att vårdcentralen blir en av de största i Uppsala, och att du som medarbetare kommer ingå i ett större kollegialt sammanhang med alla fördelar som det innebär.

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Lena A Larsson, e-post lena.a.larsson@regionuppsala.se eller tel. 070-610 18 61.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 9 juni.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa