Utskrivningssjuksköterska - kombinationstjänst

Sista ansökningsdag 2023-07-09
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS720/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På kirurgavdelning 70E vårdar vi patienter tillhörande sektionerna kärlkirurgi samt akut-och traumakirurgi inom verksamhetsområde kirurgi, Akademiska sjukhuset. Kärlkirurgiska sektionen är en internationellt ledande enhet inom kärlkirurgisk behandling och forskning. Våra kärlpatienter genomgår högspecialiserad elektiv- och akutkirurgi med både öppen kirurgi och endovaskulär behandling. De kärlkirurgiska ingreppen innefattar behandling av kroppens alla kärlsystem förutom hjärta och hjärna. De är vanligaste ingreppen är behandling av benartärsjukdom, aortasjukdom och carotissjukdom. Patienterna kommer antingen för elektiv operation via vår väntelista, eller som en akut-/subakut inläggning via vår kärlmottagning och akutmottagningen. Vi tar även emot patienter för operation från flera sjukhus i Sverige, samt har ett samarbete med Island.

Den akutkirurgiska sektionen (KAVA) vårdar patienter med akuta åkommor som behöver kirurgisk behandling. De vanligast förekommande diagnoserna är cholecystit, pankreatit, appendicit, ileus och gastrointestinal blödning men även trauman av varierande grad som till exempel fall- och cykelolyckor, kniv- och skottskador, m.m. Patienterna läggs in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus.

Vår slutenvårdsavdelning är belägen i nyrenoverade lokaler som är anpassade för modern vård och planerade med patienten i fokus. Vi uppskattar ett öppet och lärande arbetsklimat och vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande arbete där du som sjuksköterska får möjlighet att utvecklas professionellt genom att arbeta tillsammans med våra erfarna och engagerade kollegor och övriga professioner i teamet. Vi arbetar för ett inkluderande arbetsklimat där alla ska känna sig välkomna och lägger stor vikt på att våra medarbetare ska må bra och trivas på arbetsplatsen. Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och flera olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna. Vi har idag en stabil personalgrupp med låg omsättning där du får kollegor som arbetat mellan 1 år och över 20 år inom våra specialiteter. Att komma in i en stabil personalgrupp ger dig som ny på avdelningen möjlighet att utvecklas i din takt. Vi erbjuder en gedigen introduktion till dig som nyanställd individuellt anpassad efter dina behov.

Då många av våra patienter är äldre än 65 år och har varierande hjälpbehov efter utskrivning, har vi sett ett behov av att skapa en samordningsfunktion kring utskrivningsprocessen för att säkerställa en trygg och säker hemgång.

Ditt uppdrag

Som utskrivningssjuksköterska på avdelningen är ditt uppdrag att tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor planera inför patientens hemgång eller återvändande till hemsjukhus. Du ansvarar för att tillgodose patientens informationsbehov vid utskrivning och ser till att patienten känner sig trygg inför hemgång. Vissa patienter har också behov av kommunala insatser efter utskrivning och du planerar och ansvarar för detta i samråd med patient och vårdteamet. Du kommer även att fungera som kontaktperson mellan avdelningen och de sjukhus i landet som vi samarbetar med, för att planera överflytt av patienter till sina hemsjukhus.

Du kombinerar uppdraget som utskrivningssjuksköterska med att arbeta kliniskt på vårdavdelningen. Arbetet som sjuksköterska på avdelningen ger dig bred kompetens och goda kunskaper inom kärlkirurgisk omvårdnad och medicinsk teknik. Du arbetar i team kring patienten och är arbetsledare i vårdlaget med varierande och utvecklande arbetsuppgifter, såsom administrering av läkemedel, infusioner, injektioner och hantering av smärtpumpar men också mer administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation och identifiering av omvårdnadsbehov och riskområden.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av koordinering och utskrivningsplanering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med Cosmic LINK och av utskrivningsprocessen, samt om du har några års erfarenhet som sjuksköterska. Uppdraget som utskrivningsansvarig sjuksköterska är fördelat på 50% arbete som utskrivningssjuksköterska kombinerat med 50% kliniskt arbete på avdelningen. Arbetstiden för utskrivningsuppdraget är förlagd till dagtid och i den kliniska tiden förekommer enstaka helgpass och kvällar.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat. Omfattning och tillträde enligt överenskommelse. Vi söker två sjuksköterskor som arbetar omlott med detta uppdrag i schemat. Dessa två sjuksköterskor kommer ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med varandra. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sara Kiuru, avdelningschef, 018-611 45 27, sara.kiuru@akademiska.se
Michaela Tollin, biträdande avdelningschef, 018-611 45 28, michaela.tollin@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.