Sjukhusfysiker till röntgendiagnostik

Sista ansökningsdag 2023-05-29
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS614/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelningen för medicinsk fysik tillhör verksamhetsområdet medicinsk teknik och fysik (MTF) och är uppdelat i två grupper: diagnostik och strålbehandling. Inom diagnostikgruppen arbetar 20 personer, varav 5 inom röntgen, Arbetsuppgifterna är att ge strålsäkerhets-, verksamhets- och forskningsstöd till Bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) inom områdena röntgen, MRI, och molekylär bilddiagnostik, till övrig röntgenverksamhet inom Akademiska sjukhuset samt till lasarettet i Enköping och folktandvården. Akademiska sjukhuset har en modern maskinpark med bland annat två hybridsalar för intervention och under året kommer även två fotonräknande datortomografer att installeras. Röntgendiagnostik har en omfattande utbildningsverksamhet, både inom regionen och i samarbete med Uppsala universitet. Beroende på den sökandes kompetens och erfarenhet kan det vara aktuellt att erbjuda en tjänst som 1:e sjukhusfysiker. Om du är intresserad av att bli ST-fysiker finns den möjligheten då vi har färdiga specialister som kan handleda dig.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ger du verksamhetsstöd till röntgenverksamheten avseende strålsäkerhet, metodutveckling, strålsäkerhetsutbildning, kvalitetsansvar och forskningsstöd. Dina arbetsuppgifter utformas närmare beroende på din kompetens, erfarenhet och intresse i samråd med övriga kollegor.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker eller snart kommer att bli det. Du har god social förmåga, drivkraft och samarbetsförmåga, är noggrann, och strävar efter att nå dina egna och verksamhetens mål med en hög kvalité. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, heltid, med start snarast.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Mark Lubberink, bitr. avdelningschef medicinsk fysik - diagnostik, 018 611 96 44  mark.lubberink@akademiska.se
Per-Erik Åslund, 1:e sjukhusfysiker, 018 611 37 99 per-erik.aslund@akademiska.se
Facklig kontaktperson Naturvetarna (SACO), Sofia Kvernby, 018 617 20 29 sofia.kvernby@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.