Avdelningschef till thoraxoperation

Sista ansökningsdag 2023-06-06
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi och - anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS735/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en trygg och driven ledare som engagerar till förändring och utveckling? Akademiska sjukhuset söker nu en avdelningschef till thoraxoperation och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor!

Vår verksamhet

På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad -och spännande verksamhet där teamarbete är ett ledord. Vår operationsavdelning är en modern högteknologisk enhet med 5 operationssalar där vi bedriver konventionell hjärt- och thoraxkirurgi, mekaniska understöd för hjärt-lungsviktspatienter samt en framskjuten högteknologisk verksamhet inom arytmikirurgi. Inom thorax har vi ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och gemensamt ansvar för hela kedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientens vårdkedja. Effektivitet och patientsäkerhet står i fokus!

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för verksamhet, kvalitet, personal, arbetsmiljö och ekonomi på thoraxoperation. Uppdraget kommer till stor del bestå av att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten. Stort fokus ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Konstruktivt samarbete med övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i operation eller anestesi. Har du tidigare erfarenhet som chef eller ledare ser vi det som meriterande.

Din kompetens

Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Vi ser gärna att du har insikten att fokus på kvalitet bidrar till goda resultat för produktivitet, ekonomi och arbetsmiljö. Du har bra förmåga att strukturera och organisera. Vi söker dig som förstår vikten av god kommunikation och god samarbetsförmåga samt har förmåga att leda mot verksamhetens uppsatta mål.

För att trivas i rollen som chef är det viktigt att du tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer samt har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson, 018-611 40 54
Biträdande verksamhetschef Maria Holwaster, 018-611 40 82
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.