Distriktssköterska/ barnsjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-06-16
Arbetsplats Storvreta vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH239/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen till Storvreta vårdcentral!

Storvreta vårdcentral är en  familjär vårdcentral där vi har cirka 8200 listade patienter och vi är 37 medarbetare som arbetar i team. Till Storvreta tar man sig enkelt med upptåget som tar 8 minuter från Uppsala centralstation, finns även möjligheter till buss samt cykelväg från centrala Uppsala.

Vi erbjuder ett vikariat på 100% till och med 20240830 med tillträde enligt överenskommelse.  

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta på BVC. Arbetet på BVC innebär ett nära arbete med vårdnadshavare där du följer barnet mellan 0-6 år. Du kommer att följa barnet hälsa och utveckling och arbeta hälsofrämjande. Tjänsten innefattar mottagning, telefonrådgivning för BVC, hembesök och föräldragrupper enligt barnhälsovårdens nationella program. Du kommer att arbeta självständigt med egen mottagning men även tillsammans med en kollega på BVC. Kvalitetsutveckling av vår verksamhet ingår som en del i ditt arbete.

Som BVC-sköterska på vårdcentralen ingår du i ett kompetent och trevligt gäng. Du samarbetar tillsammans med alla professioner på vårdcentralen. Arbetet i team innebär att vi hjälps åt, kommunicerar och ständigt utvecklar vår kompetens tillsammans. Vi har ett etablerat samarbete med tandvården och bibliotek som ligger i anslutning till vårdcentralen. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i öppen hälso- och sjukvård eller specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och unga. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från BVC eller primärvård. Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och det krävs även att du är flexibel i ditt arbetssätt. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, vilket för oss betyder att du vill bidra till ett gott arbetsklimat genom att vara positiv, har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta med övriga i teamet. 

Vår verksamhet

Storvreta vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och ligger i ett samhälle norr om Uppsala. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. På vårdcentralen har vi fredagsfika och kan luncha i vår fina innergården under sommartid. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Blir du nyfiken? Då är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Linda Klingvall linda.klingvall@regionuppsala.se alternativt verksamhetschef Rebecka Larsköld på rebecka.larskold@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018- 611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på din yrkes legitimation och övriga intyg som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan. Vi intervjuar löpande. Sista ansökningsdag är den 16 juni.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa