Studielön för sjuksköterskestudenter T6 - internmedicin

Sista ansökningsdag 2023-06-18
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS442/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Möjlighet att ansöka om studielön 

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba inom internmedicin när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6). 

Väx in i rollen 

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss på Akademiska sjukhuset kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).  

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska 

Vår verksamhet

På 30E internmedicin vårdar vi patienter som främst har en internmedicinsk diagnos. Vi har 20 vårdplatser fördelat på 4 team. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen, alternativt efter vård på intensiven eller intermediärvårdsavdelning. Hos oss på 30E tar vi även emot patienter från mobila närvårdsteamet för direktinläggning. Vår specialistkompetens är hjärtsvikt. Medelvårdtiden är 5–7 dagar. 

Avdelningen är under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska få chans att aktivt delta i att bygga och utveckla verksamheten så att svårt sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar med hög kvalitet, på en avdelning där personalens arbetsmiljö står i fokus. Här satsar vi på en gedigen introduktion, utbildning, utveckling och olika förbättringsarbeten. 

Vi tror på ett närvarande och coachande ledarskap och att du som sjuksköterska ska kunna känna dig trygg på din nya arbetsplats. Det är ett tillåtande arbetsklimat där vi jobbar för att skapa en god arbetsmiljö. För oss är DU viktig. 

Din kompetens

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar 6. Du är intresserad av intermedicin och vill börja jobba på 30E efter slutförd examen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som att du är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska.  Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som undersköterska eller omvårdnadsassistent, men det är inget krav.  
Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med tjänstgöringsskyldighet dygnets alla timmar, så kallad rotationstjänstgöring. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Gunilla Karlholm, avdelningschef 018-611 02 81 
Sollmaz Deris, avdelningschef 018-611 27 10 
Nathalie Hellsing, biträdande avdelningschef 018-617 45 93 
Björn Danielsson, biträdande avdelningschef 018- 617 49 22

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.